Antena Căutare

Blestemul jucătorilor ”furați” lovește FCSB-ul! Gigi Becali i-a transferat din fața rivalilor, dar au eșuat la fosta Steaua

FCSB a eșuat în drumul către grupele Europa League și către o sumă uriașă de bani, iar Gigi Becali a avut o explozie de sinceritate. Imediat după meciul cu Rapid Viena, câștigat, insuficient, cu 2-1, patronul a recunoscut că l-a furat pe Vlad, omul care tocmai îngropase echipa lui Dică.

FCSB a eșuat în drumul către grupele Europa League și către o sumă uriașă de bani, iar Gigi Becali a avut o explozie de sinceritate. Imediat după meciul cu Rapid Viena, câștigat, insuficient, cu 2-1 (1-3 în tur), patronul steliștilor a recunoscut că l-a furat pe Andrei Vlad (omul care tocmai îngropase echipa lui Dică) de la Craiova.

Fără Bălgrădean, accidentat, roș-albaștrii au mizat pe "Messi al portarilor". Tânărul Vlad, ca de obicei, a fost nesigur pe toată durata partidei, iar gafa lui a făcut diferența. După meci, Becali și-a adus aminte de faptul că l-a adus pe Vlad de la Craiova cu "cântec" și vedea în rezultat o răzbunare divină.

"Dacă nu ai portar, nu ai cum să te califici. Era mingea afară un metru, el o bagă în gol. I-am zis lui Meme să nu mai facă circ, să nu mai danseze. El dansează în poartă. O să îi zic, băi copile, nu mai dansa. EU L-AM FURAT DE LA CRAIOVA, ASTA E PEDEAPSA. El are talent, dar...2-0 să ai la pauză și să nu te califici. Nu mă mai așteptam să luăm gol. Mi-a zis Meme că e distrus. Are vreo vină Dică când un portar bagă mingea în poartă? Vina e a mea când trebuia să mai luăm un portar. Trebuia să îl ținem și pe Stăncioiu", a spus Becali, la final.

Fișa postului de fotbalist a lui Andrei Vlad la FCSB: 13 meciuri în 2 ani, gafe peste gafe în Liga 1 și Europa League, critici peste critici și, mai mult ca sigur, plecare de la FCSB după ce la echipă vor ajunge alți portari în adevăratul sens al cuvântului.

Andrei Vlad nu e singurul fotbalist ”furat” de Gigi Becali de la rivali care dezamăgește total la FCSB/Steaua. De-a lungul anilor, Becali a mai luat fotbaliști din Liga 1 care se îndreptau, cu sufletul sau cu mijloace de transport, către rivale de tradiție.

Cel mai celebru caz a avut loc în ianuarie 2012. Rivala Dinamo l-a curtat 2 ani pe Paul Pârvulescu şi l-a pierdut chiar în faţa rivalei de-o viaţă, Steaua, în mai puţin de 24 de ore. În după masa zilei de 4 ianuarie, la ora 18:15, s-a parafat transferul fostului medieşean la Steaua, după ce Gigi Becali începuse negocierile cu cei de la Mediaş cu o zi înainte.

Pârvulescu a recunoscut că e dinamovist în toată perioadă petrecută la Mediaș: ”Nu ştiu dacă i-am supărat pe conducătorii dinamovişti. M-am gândit în primul rând la viitorul meu, am ales ce a fost mai bine pentru mine, nu puteam să aştept oferte de la Dinamo toată viaţa, pentru că riscam să mor la Mediaş. Nu ştiu de ce s-au împotmolit discuţiile cu Dinamo, cei de la Mediaş ştiu, dar pe mine nu mă mai interesează", a afirmat jucătorul.

Blestemul jucătorilor ”furați” lovește FCSB-ul! Gigi Becali i-a transferat din fața rivalilor, dar au eșuat la fosta Steaua

Pe moment, Becali le dăduse o lovitură rivalilor, însă Paul Pârvulescu nu s-a dovedit a fi mutarea scontată, ba dimpotrivă. În august 2014, Steaua a ratat dramatic calificarea în grupele UEFA Champions League, fiind eliminată din play-off la loviturile de departajare de Ludogorets Razgrad, pentru care Cosmin Moți a apărat două penalty-uri, intrând între buturi după eliminarea portarului Stoyanov. Paul Pîrvulescu și Cornel Râpă au fost cei ale căror șuturi de la 11 metri au fost blocate de Moți.

Fișa postului de fotbalist a lui Paul Pârvulescu la FCSB/Steaua: 63 de meciuri, 2 goluri, împrumuturi la Viitorul, Voluntari și ASA Tg. Mureș, meciuri slabe, penalty ratat în fața lui Moți, apoi plecare pe ușa din dos.

Un alt dinamovist, Cătălin Golofca, a fost cumpărat în 2017 de Gigi Becali de la FC Botoșani. Și despre el s-a zvonit de un interes al lui Dinamo, însă odată ce i-a luat ochii lui Becali, transferul la FCSB nu a întârziat.

Blestemul jucătorilor ”furați” lovește FCSB-ul! Gigi Becali i-a transferat din fața rivalilor, dar au eșuat la fosta Steaua

După ce a semnat cu trupa lui Becali, Golofca recunoaștea că e dinamovist: ”Am dat probe de joc la Dinamo 2 și am plecat plângând acasă, pentru că nu m-au acceptat. Acum sunt stelist, pentru că am semnat cu Steaua”, a declarat Golofca după ce și-a pus semnătura pe contractul cu FCSB.

În 2017, Golofca s-a făcut remarcat după ce a marcat golul victoriei a formației FC Botoșani împotriva lui Dinamo, pe Arena Națională. Atunci el a declarat după meci că ar accepta pe loc o ofertă de la Dinamo.

Fișa postului de fotbalist a lui Cătălin Golofca la FCSB: 15 meciuri, un gol, o escapadă (zicea Gigi Becali) și meciuri extrem de șterse.

Ultimul jucător care a întors armele, chiar pe 23 august, a fost Hristo Zlatinski. Bulgarul de 33 de ani de la Craiova a semnat cu FCSB, deși fusese foarte aproape să ajungă la un acord cu Dinamo.

Finanțatorul celor de la FCSB a explicat de ce a ales să transfere un jucător de 33 de ani: ”Dacă nu l-am luat pe Nistor, l-am luat pe Zlatinski. Iau mijlocași până găsesc unul care să-mi placă mie. O să iau 20 de mijlocași până găsesc unul care să-mi placă mie”.

Ieri, Zlatinski a apucat să debuteze la FCSB în remiza cu FC Botoșani, scor 2-2. A jucat 45 de minute, nu s-a remarcat cu nimic pozitiv sau negativ, dar Gigi Becali i-a cam arătat banca, tribuna, dacă nu chiar ușa: ”Nu trebuia să-l iau”, a spus patronul despre bietul bulgar.

Biletul Zilei 03.09.2018! Trei meciuri spectacol de azi ne aduc profitul... UNA PE ZI! Yaiza Moreno, iubita noului star de la Real, Mariano Diaz, a atras toate privirile în Spania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x