Antena Căutare

BMW Golf Cup International 2013: Romania, locul 13 la individual si pe 17 la echipe

Dupa ce la turneele de calificare nationale au participat aproximativ 100.000 de concurenti din lumea intreaga, 137 jucatori din 47 de tari au participat la finala celei mai mari competitii internationale de golf pentru amatori de pe mapamond, BMW Golf Cup International. Aceasta s-a desfasurat in perioada 4-9 martie pe terenurile Fancourt Golf Resort din Africa de Sud.

Festivitatea de premiere l-a avut in prim plan pe Gary Player, o legenda a golfului mondial, unul dintre cinci jucatori din istorie care si-a adjudecat in cariera un Grand Slam (castigarea tuturor turneelor importante in acelasi an). De altfel, sud africanul este si creatorul clubului de golf care a gazduit turneul.

Reprezentantii Romaniei, membri ai Clubului de Golf Paul Tomita din Pianu de Jos, au reusit sa urce in topul clasamentului, fiind cea mai bine clasata echipa din Europa de Est, in fata multor tari cu traditie in golf precum Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Canada.

In clasamentul individual reprezentantii Romaniei au ocupat pozitiile 13 prin Ana Maria Coman, 17 prin Alexandru Barbat si Florin Popa, locul 21, in timp ce echipa Romaniei s-a clasat pe locul 17 din 47 de tari participante.

De miercuri pana vineri, cele trei clase handicap - Masculin A (handicap pana la 12), Masculin B (handicap 13-28) si Feminin (handicap pana la 28) - au jucat 54 de cupe in competitia in format Stableford. Echipa Africii de Sud a folosit avantajul terenului de acasa pentru a se impune la finalul unei confruntari disputate pana in ultima runda. Astfel, castigatorul competitiei individuale a fost Ockert Douglas (Africa de Sud, scor net 103), urmat de George Offenhauser (SUA, 115) si Ekaterina Boldyreva (Rusia, 115). Alaturi de Ockert Douglas (HCP 5), echipa invingatoare a Africii de Sud i-a mai inclus pe Kevan Hunter (HCP 15) si Lynn Butler (HCP 28).

A 20-a editie BMW Golf Cup International

BMW are o lunga traditie in implicarea si sustinerea evenimentelor de golf. La nivelul sportivilor profesionisti, BMW este partenerul a numeroase turnee, printre care si faimosul Ryder Coup, intrecerea intre jucatorii europeni si din Statele Unite.

BMW Golf Cup International nu este doar cea mai importanta si renumita competitie de golf dedicata amatorilor, dar marcheaza si inceputul implicarii marcii in acest sport. Conceptul isi are originile in turneul BMW Invitation Open, organizat pentru prima oara in 1982 in Marea Britanie, cand jucatori amatori invitati de diversi dealeri BMW s-au intalnit in 6 turnee. In 1987 era organizat primul BMW Golf Cup International, urmand ca evenimentul sa creasca treptat, sa integreze tot mai multe tari. Dupa ce in primii ani finala era organizata exclusiv in Germania, odata cu extinderea au fost alese destinatii tot mai exclusive, pe cinci continente, in tari precum Portugalia, Africa de Sud, Thailanda, Argentina sau Australia. 2013 a fost o editie aniversara, cea cu numarul 20 si a reunit 137 participanti din 47 de tari. Romania a fost reprezentata la aceasta editie de castigatorii Cupei de Cristal BMW din toamna anului trecut.

OFICIAL: Lucian Bute va boxa, pe 25 mai, cu Jean Pascal!... VIDEO: Inca un episod de fitness extrem! Cate exercitii iti reusesc?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x