Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

BREAKING NEWS! Vestea zilei pentru Simona Halep: o rivală la locul 1 WTA s-a retras de la Sydney. Ce se întâmplă în clasament

După ce a triumfat la Shenzhen, Simona Halep a avut emoții în această săptămână, odată cu înscrierea Garbinei Muguruza, din postura de WildCard, la turneul de la Sydney.

halep-muguruza-wta1

După ce a triumfat la Shenzhen, Simona Halep a avut emoții în această săptămână, odată cu înscrierea Garbinei Muguruza, din postura de WildCard, la turneul de la Sydney.

Principala urmăritoare a Simonei, iberica a debutat în forță la turneul de la Sydney, competiție premergătoare Australian Open, însă după victoria de azi a luat o decizie radicală. Muguruza, locul 3 WTA și favorită principală la Sydney, s-a impus în fața lui Kiki Bertens în optimi, 6-3, 7-6, după un meci care a durat o oră și 50 de minute.

În ciuda acestei calificări, Garbine Muguruza a luat o decizie radicală. La câteva ore după meciul cu Kiki Bertens, Muguruza a anunțat că nu va mai continua la Sydney. Motivul: o mai veche accidentare la coapsa dreaptă. Vestea e excelentă pentru Simona Halep.

Ce înseamnă această retragere pentru Muguruza ? Dar pentru Halep ?

Conform calculelor hârtiei, un eventual succes i-ar fi asigurat jucătoarei spaniole 470 de puncte în clasamentul WTA. Astfel, dacă Muguruza se impunea la Sydney, se apropia la 5 puncte în spatele Simonei Halep.

Top 5 WTA:
1. Simona Halep (România) 6.425 de puncte
2. Caroline Wozniacki (Danemarca) 6.095
3. Garbine Muguruza (Spania) 6.05o
4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.500
5. Venus Williams (SUA) 5.567

După această retragere, iberica va rămâne pe locul 3 înainte de Australian Open cu 6050 de puncte.

Primul Grand Slam al anului, Australian Open, se va juca la Melbourne, în perioada 15 - 28 ianuarie 2018.

Recomandari