Antena Căutare

Campionatele Mondiale de atletism din 2021 ar putea fi amânate un an pentru a face loc JO

Campionatele Mondiale de atletism de la Eugene, Oregon, din 202, ar putea amânate până în 2022, pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, de asemenea amânate un an, a declarat preşedintele IAAF, Sebastian Coe, potrivit Reuters.

"Suntem deja în discuţii cu comitetul de organizare din Oregon despre schimbarea datei şi poate chiar mutarea în 2022, pentru a face loc Jocurilor Olimpice, anul viitor. Toţi trebuie să fim flexibili, trăim timpuri foarte incerte şi la asta ne vom gândi mult", a declarat Coe, pentru televiziunea Sky Sports.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021 complică lucrurile pentru CIO. Anul viitor sunt programate două competiţii majore la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, campionatele mondiale, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia.

Şi Federaţia Internaţională de nataţie (FINA) ar putea fi obligată să modifice intervalul de desfăşurare a Campionatelor Mondiale din 2021, după amânarea cu un an a JO de la Tokyo.

Deocamdată noul interval de desfăşurare a JO nu este stabilit, însă competiţia va avea loc cel târziu în vara anului 2021.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944.

Sursa : news.ro

Fostul internaţional argentinian Hugo Gatti a fost internat cu Covid-19... Turul Franţei, singura mare competiţie sportivă care încă rezistă în calendar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x