Antena Căutare

Campionatul European de handbal masculin debutează joi, cu 24 de echipe la start, între care nu se află şi România

Campionatul European de handbal masculin debutează joi, în premieră cu 24 de echipe la start, primele meciuri fiind programate la Graz şi Trondheim, în grupele A şi C. Turneul final din 2020 nu a fost atins nici de această dată de România, care a participat ultima dată în competiţie în 1996.

Componenţa celor şase grupe ale CE2020 este următoarea: Croaţia, Belarus, Muntenegru, Serbia (grupa A), Cehia, Macedonia de Nord, Austria, Ucraina (B), Spania, Germania, Letonia, Olanda (C), Franţa, Norvegia, Portugalia, Bosnia (D), Danemarca, Ungaria, Islanda, Rusia (E) şi Suedia, Slovenia, Elveţia, Polonia (F).

Meciurile de joi sunt Belarus – Serbia şi Croaţia – Muntenegru (grupa A), respectiv Germania – Olanda şi Spania – Letonia (grupa C).

Primele două clasate din fiecare din cele şase grupe se vor califica în faza grupelor principale, cu meciuri programate între 17-22 ianuarie.

Semifinalele vor avea loc în 24 ianuarie, o zi mai târziu fiind programate partidele pentru clasarea finală pe locurile 3-6, pentru ca finala pentru cucerirea trofeului să aibă loc în 26 ianuarie. Toate aceste meciuri vor avea loc la Stockholm.

Campionatul European din 2020 este primul din istoria de 14 ediţii a competiţiei cu 24 de echipe la start şi tot primul găzduit de trei naţiuni: Austria, Norvegia şi Suedia.

Campioana europeană en-titre este Spania. Câştigătoarea trofeului din acest an va obţine calificarea directă la CM din 2021 şi, mai ales la JO de la Tokyo, iar medaliatele cu argint şi bronz la CM din 2021.

Naţionala de handbal a României nu a mai participat la Campionatul European din 1996, atunci când se clasa pe locul 9, antrenor fiind Doru Simion, în prezent oficial al forului continental de profil.

În prezent, tricolorii antrenaţi de Rareş Fortuneanu pregătesc participarea la prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial din 2021, în grupa din Italia, cu naţiunea gazdă, Kosovo şi Georgia. Doar câştigătoarea fiecărei grupe se va califica în faza a doua a preliminariilor, cu meciuri eliminatorii în 15-16 şi 18-19 aprilie 2020, de unde se va ajunge la baraj, de asemenea cu partide eliminatorii, programate în iunie 2020.


Sursa : news.ro

Mircea Rednic a semnat un contract până la finalul sezonului cu Poli Iaşi... Pedeapsă mărită pentru agresorul Petrei Kvitova: 11 ani de închisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x