Antena Căutare

Campionatul Mondial de Fotbal 2030. România candidează pentru organizarea CM

Campionatul Mondial de Fotbal 2030. România candidează pentru organizarea CM impreuna cu Grecia, Serbia și Bulgaria

Campionatul Mondial de Fotbal 2030. România candidează pentru organizarea CM
Campionatul Mondial de Fotbal | ziarulargesul.ro

Fanii fotbalului sunt în extaz să afle că România ar putea găzdui meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Acest anunț a fost făcut public astăzi, 2 noiembrie 2018, în cadrul unei întâlniri cvadrilaterale la nivel înalt dintre Grecia, Bulgaria, Serbia și România.

La această reuniune a participat și premierul Viorica Dăncilă. România urmează să candideze la organizarea turneului final ce va avea loc peste 12 ani împreună cu Bulgaria, Grecia și Serbia. Premiul grec Alexis Tsipras a anunțat că în cadrul acestei întâlniri s-a hotărât ca cele patru țări să își depună candidatura comună pentru a găzdui marele eveniment sportiv.

Tsipras a declarat “Trebuie să avem în vedere și faptul că politica și economia au multe puncte comune și cu sportul, astfel ca Balcanii să nu fie priviți ca o regiune de tensiuni, ci a prieteniei dintre statele situate aici”. Premiul bulgar Boiko Brisov a vorbit și el despre această întălnire, afirmând “Cred că propunerea dlui Tsipras să candidam la Campionatul Mondial de fotbal, cele patru țări împreună, în 2030, este foarte bună”.

Cele patru țări nu sunt singurele care și-au exprimat dorința de candidatură pentru organizarea acestui colossal eveniment sportive. Țări precum China, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Irlanda, Irlanda de Nord, Țara Galilor, Scoția, Anglia, Portugalia, Spania, Egipt, Tunisia, Maros, Algeria, Paraguay, Argentina și Uruguay și-au anunțat și ele intențiile.

Următoare ediție a Cupei Mondiale de fotbal din 2022 va fi organizată de Qatar. Ediția din 2026 a Campionatului Mondial de Fotbal se va organiza de către Mexic, SUA și Canada. Grupul de țări din America de Sud, Argentina, Uruguay și Paraguay și-au anunțat deja inițiativa de a găzdui Campionatul Mondial din 2030. Intenția lor este ca acest eveniment sportiv să coincidă cu aniversarea a 100 de ani de la prima ediție a Cupei Mondiale de fotbal care a avut loc în Urugay în 1930.

Până la turneul din 2030, România va găzdui 4 meciuri din Campionatul European din 2020.

Sursă foto: ziarulargesul.ro

Valoarea investiției pentru noul stadion Giulești a fost DEZVĂLUITĂ. Cât va costa... CM 2030. Împreună cu ce țări va organiza România Cupa Mondială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x