Antena Căutare

Campionul olimpic Sun Yang a fost suspendat opt ani de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis, vineri, ca înotătorul chinez Sun Yang să fie suspendat pe o perioadă de opt ani pentru că a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat.

Sunt Yang, în vârstă de 28 de ani, va rata astfel în primul rând Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sun Yang a câştigat de-a lungul carierei numeroase medalii de aur la Campionatele Mondiale şi la Campionatele Asiei, dar şi aurul olimpic de trei ori (2012 – 400 m liber, 1500 m liber; 2016 – 200 m liber). De asemenea, el a urcat pe treapta a doua a podiumului la 200 m liber la JO din 2012 şi la 400 m liber la JO din 2016. La Londra, în 2012, el a obţinut şi o medalie de bronz la 4x200 m liber.

În septembrie 2018, Sun Yang a distrus cu ciocanul un eşantion la un control antidoping inopinat la domiciliul său. Testul nu s-a finalizat, astfel că comisia antidoping a Federaţiei Internaţionale de Nataţie a invalidat eşantioanele din ziua respectivă. Drept urmare, FINA a decis că sportivul nu a comis o încălcare a regulamentului antidoping, se arată pe site-ul TAS.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a făcut apel la TAS, precizând că sportivul a refuzat să fie testat, şi a cerut o suspendare de cel puţin doi ani şi cel mult opt ani în cazul înotătorului.

TAS a ajuns la concluzia că Sun Yang a încălcat un articol al codului antidoping al FINA referitor la influenţarea desfăşurării unui control antidoping.

Sursa : news.ro

Japonia va decide săptămâna viitoare cu privire la parcursul flăcării olimpice, în contextul temerilor legate de coronav... Damiani: Ionuţ Radu este viitorul lui Inter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x