Live acumFilm: Pete și dragonul
Prime Time 20:00iUmor

Candidatura pentru Euro 2020 a fost depusă! ”Tricolorii” ar putea juca pe Arena Națională la turneul final

Federația Română de Fotbal a depus ieri, 24 aprilie, dosarul de candidatură pentru ca Bucureștiul să fie unul dintre orașele ce vor găzdui partide la Campionatul European din 2020.

Federația Română de Fotbal a depus ieri, 24 aprilie, dosarul de candidatură pentru ca Bucureștiul să fie unul dintre orașele ce vor găzdui partide la Campionatul European din 2020.

Competiția de peste 6 ani va avea un format nou, inovativ, ce va oferi iubitorilor de fotbal din mai multe țări europene posibilitatea să asiste la jocuri de la un turneu final. Un eventual succes al candidaturii ar aduce o contribuție însemnată în dezvoltarea întregii infrastructuri, nu doar a celei sportive. Și ar menține România pe harta organizatorilor de competiții europene majore.

Data limită a trimiterii dosarelor de înscriere este azi, 25 aprilie, urmând ca UEFA să anunțe mâine, oficial, lista tuturor orașelor candidate. Nominalizarea orașelor ce vor găzdui jocurile de la Euro 2020 se va realiza pe 19 septembrie 2014, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA.

În cazul în care Bucureștiul va fi ales de către Comitetul Executiv al UEFA, Arena Națională ar urma să găzduiască trei partide din faza grupelor și încă un meci din optimile de finală ale Campionatului European din 2020.

Niciuna dintre țările-gazdă desemnate de forul european nu va fi calificată automat la turneul final. În schimb, dacă dosarul României va fi unul câștigător, iar echipa națională se va califica la Euro, în urma confirmării regulamentului competiției din septembrie, ”tricolorii” vor avea dreptul să dispute pe teren propriu două dintre cele trei partide din faza grupelor, se arată în comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Recomandari