Antena Căutare

Canotorii de aur de la Campionatul European, ignorați de Ministerul Sportului la întoarcerea în țară. Cum se scuză Eduard Novak

Canotoarele din delegația României au făcut o serie de declarații acide la adresa oficialilor, după ce au fost așteptate doar de jurnalişti şi oficiali din cadrul Federaţiei Române de Canotaj la aeroport. Pe cine dă vina minstrul Sportului.

colaj foto eduard novak ancuta bodnar si simona radis Galerie
Delegația României a cucerit opt medalii la Campioantele Europene de Canotaj de la Munchen. | Hepta

Delegația României a cucerit opt medalii la Campioantele Europene de Canotaj de la Munchen. Deși încărcații de medalii, canotorii de aur ai României, nu au fost întâmpinați de de nici un reprezentant al guvernului sau Ministerului Sportului la întoarcerea în țară, potrivit Agerpres.

Sportivii nu au trecut cu vederea lipsa oficialilor și au taxat lipsa ministrului Sportului, Eduard Novak, care nu a fost înlocuit nici măcar de un alt oficial al instituției.

Canotoarele din delegația României, reacție acidă la adresa Guvernului

Lotul de canotaj al României, care a cucerit opt medalii la CE de la Munchen a revenit în țară, în decursul zilei de luni. Pe Aeroportul Henri Coandă ei au fost așteptați doar de jurnalişti şi oficiali din cadrul Federaţiei Române de Canotaj, dar nici urmă de oficiali din Guvern.

Citește și: Mama lui Robert Glință a răbufnit după ce ministrul Sportului nu menționat nimic despre prestația fiului său la Budapesta

Simona Radiş, campioană europeană și la dublu vâsle, dar și cu barca de 8 plus 1, s-a arătat nemulţumită de această atitudine și a transmis un mesaj cu iz ironic, potrivit sursei citate anterior.

„Le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi”, a spus canotoarea.

„Noi ne bucurăm că este presa aici şi că performanţele noastre ajung acolo unde trebuie, adică la familiile noastre şi la iubitorii sportului. Sper ca după Mondiale să ne aştepte şi pe noi oficialii din Guvern, aşa cum l-au aşteptat şi pe David Popovici. Ne simţim foarte bine că am reuşit să aducem României atât de multe rezultate frumoase la Europene. Ne-am dori să reuşim aceste rezultate şi la Mondiale”, a spus și Mădălina Bereş, medaliată cu aur la 8+1 feminin şi cu bronz la patru rame feminin.

Explicațile lui ​ministrului Sportului, Eduard Novak, după ce a lipsit de la primirea delegației de canotaj

După declarațiile acide ale canotoarelor premiate la CE de la Munchen, ministrul Sportului a venit cu o serie de clarificări. Eduard Novak spune, în linii mari, că a lipsit pentru că nu a fost invitat de organizatori.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Într-o postare pe Facebook, reprezentatul Guvernului a scris că primirea a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, iar Ministerul Sportului nu a primit o informare oficială în acest sens.

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes.

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, a mai adăugat Eduard Novak, în mesajul lui de pe rețelele de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

David Popovici, declarație surprinzătoare după ce a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber. Care a fost primul... David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni, la doar 17 ani! Ce scrie presa din străinătate despre el...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x