Antena Căutare

Caz cutremurător în fotbalul românesc. Arbitrul Radu Petrescu a primit un verdict crunt din partea medicilor, însă a luptat și a revenit

Radu Petrescu, unul dintre cei mai apreciați arbitri din Liga 1 a ultimilor ani, a dispărut total în prima parte a sezonului 2017-2018 din sfera fotbalului din România. Inițial, nimeni nu a știut cauza acestei absențe. Treptat, au apărut zvonuri legate de o problemă medicală a ”centralului”. Astăzi însă, într-un interviu din Gazeta Sporturilor, aflăm drama prin care a trecut tânărul arbitru român.

În vârstă de 35 de ani, Radu Petrescu a avut mari probleme de sănătate, motiv pentru care nu a fost delegat la niciun meci în actualul sezon. Viața arbitrului a fost în periocul, după ce ”o tumoare de dimensiunea unei mandarine” i-a fost depistată de medici pe creier.

Acum, Radu Petrescu este recuperat în totalitate și deja a revenit pe teren, unde a arbitrat chiar și un meci din Liga 2. Până la revenire, Radu Petrescu a trecut printr-un calvar nesfârșit. Acesta a început în iulie 2017.

”Într-o zi cu meci mi-a fost rău, dar era o durere pe care aș fi asociat-o, să zicem, cu un geam deschis din cauza căruia te trage curentul. Am mâncat de prânz, am dormit, a fost meciul și a trecut, nu am mai avut nimic. A doua situație a fost în iulie, când am mers în Estonia, eram rezerva lui Feșnic. Atunci mi-a fost rău după meci, un pic mai rău decât îmi fusese în Franța. Totul a culminat când am mers în Irlanda pentru un meci, pe 12 sau pe 13 iulie.

Am arbitrat și mi se părea că eram OK, probabil și cu adrenalina partidei... Seara nu m-am mai simțit deloc bine. M-am gândit să mă duc la doctor a doua zi, când ajungeam în țară. Mai simțisem eu ceva când făceam antrenamente de viteză, în perioada aprilie-iunie. Făceam un sprint de 30 de metri și simțeam cum îmi pulsa ceva la nivelul capului. O pulsație dureroasă, ca și cum ar fi existat o pompă în cap.”

Radu Petrescu și-a expus în acest interviu viața din ultimele 8 luni, din momentul în care a aflat că poate sfârși în orice moment.

”Mi s-a făcut o tomografie la Bagdasar, la spital. Îl cunoșteam cât de cât pe medic. Când a apărut cu rezultatul analizelor mi-am dat seama după fața lui că era nasol. M-a întrebat "Suntem bărbați?". "Da, nu vreau să ne ascundem". "OK, stai jos". Da, "Ai o tumoare pe creierul mic". Era într-o zi de vineri. Eu l-am întrebat ce presupune și el a spus că trebuie operație. Dar n-a zis "Acum, mâine!". "Atunci, o să mai vin săptămâna viitoare", i-am spus eu. Doctorul a reacționat imediat: "Cum adică să mai vii săptămâna viitoare? Eu te-aș ține de acum! E o chestiune oarecum urgentă, nu permite întârziere!". I-am cerut un timp să mă gândesc. Mă luase ca din oală. Eu venisem la spital crezând că-mi recomandă un Nurofen și-mi zicea că am o tumoare pe creier! Dacă nu aș fi fost atunci la control, acum nu mai eram aici" a precizat Radu Petrescu

Arbitrul român a avut emoții uriașe și după operație, întrucât nu a știut dacă tumoarea era benignă sau malignă, adică dacă era sau nu canceroasă. Din fericire, aceasta s-a dovedit a fi benignă.

”Mi-a fost foarte greu pentru că eu nu știam dacă era benignă sau malignă. N-am știut nici după operație, o perioadă. Au luat... Nu știu cum se zice... Au luat o mostră, pe înțelesul nostru, și au trimis-o la analize. Atunci a fost greu, îmi făceam tot felul de gânduri. La o săptămână după operație am aflat că era benignă tumoarea. Dacă era malignă tumoarea, asta ar fi însemnat chimioterapie... Și, oricum, să ai cancer...”

Radu Petrescu a devenit arbitru în 2002, a obținut categoria 1 în 2003. În 2005 a promovat în Liga 3, în 2006 în Liga 2, iar în 2007 în Liga 1. A devenit arbitru FIFA din 2012.

În acest an, Petrescu a arbitrat deja meciul Snagov-Ripensia, din Liga a doua, și spune că totul a fost bine. Acum se pregătește intens pentru a reveni și în Liga 1.

foto: frf.ro

Davide Astori, pe o listă lungă a fotbaliștilor care au plecat mult prea devreme dintre noi, alături de Miklos Feher, An... FOTO: Banner scandalos apărut în Italia după decesul lui Davide Astori. Mesaj șocant afișat de fanii unei echipe din Ser...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x