Antena Căutare

Ce sume de bani primesc medaliații români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

La Jocurile Olimpice de la Paris 2024, mulți sportivi români, de la înotătorul David Popovici la gimnaste precum Sabrina Voicea și Ana Bărbosu, au obținut performanțe uluitoare.

Galerie
Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a dezvăluit ce premii în bani primesc sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. | Profimedia

Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a dezvăluit ce premii în bani primesc sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici a obținut aseară medalia de aur la proba de 200 metri liber, făcându-i mândrii pe toți românii din întreaga lume.

Ce sume de bani primesc sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivii români care vor câștiga medalii la Paris vor încasa și premii în bani pentru performanțele lor. Cei care obținut o medalie de aur, așa cum a făcut deja David Popovici, primesc 140.000 euro.

Citește și: Breaking News: David Popovici, campion olimpic de Ziua Imnului Național! Tânărul a câștigat medalia de aur la 200 de metri liber

Articolul continuă după reclamă

Sportivii care sunt medaliați cu argint, primesc suma de 100.000 de euro, iar medaliile de bronz sunt recompensate cu 60.000 euro premii în bani.

Elisabeta Lipă a mai menționat că doar la Jocurile Olimpice sportivii primesc premii în euro, iar la restul competițiilor sumele sunt calculate în lei.

Cum a reacționat David Popovici după ce s-a calificat în finala la 200 metri liber

Înotătorul român a obținut cel mai bun timp la proba de 200 metri liber. 29 iulie este data în care sărbătorim Ziua Imnului Naţional şi nu există un alt cadou mai potrivit decât ca „Deşteaptă-te, române!” să se audă la Paris, după o medalie de aur câştigată de David Popovici, la 200 m liber. Înainte de a câștiga medalia de aur, David Popovici era încrezător.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Gimnastele Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță și Lilia Cosman, performanțe uluitoare la Jocurile Olimpice de la Paris!

”Sunt foarte mulţumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi (n.r. 28 iulie) era să mă calific către următoarea etapă. Acum m-am calificat în finală… şi primul… foarte tare! A fost o cursă nu uşoară, dar nu a spus nimeni că trebuie să fie uşor.

Publicul e incredibil. Am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public. Aşa că mă bucur că văd şi eu acum ce înseamnă publicul de la Jocurile Olimpice cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de arena… hală, este un stadion, de fapt!

Mă şi copleşeşte, mă şi motivează, mă şi sperie, mă şi entuziasmează. E foarte tare!

(n.r. Te sperie ceva pe tine?) Bineînţeles. Mă sperie cam aceleaşi lucruri care vă sperie şi pe voi, numai că din fericire am destul de multă experienţă cu concuratul la acest nivel.

Deşi sunt om şi mă sperie multe lucruri, înotând la acest nivel simţi că trăieşti. Da, e o frică, dar frica aia te face să simţi că trăieşti cu adevărat.

(n.r. Câștigi medalia?) Habar n-am, vedem! (n.r. A început să zâmbească)”, a declarat înotătorul medaliat ulterior cu aur.

Citește și: David Popovici s-a calificat în finala pentru 200 metri liber la Jocurile Olimpice 2024.Sportivul luptă pentru aur de Ziua Imnului

Vezi jocurile olimpice de la Paris în Antena PLAY pe canalele TVR* . Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Gimnastele Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță și Lilia Cosman, performanțe uluitoare la Jocurile Olimpice de ... Ce se află în cutiile pe care le primesc sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 chiar când urcă pe po...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x