Căutare Live

Ceferin nu renunţă la ideea de a suspenda Belgia din cupele europene

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu renunţă la ideea de a suspenda din cupele europene Belgia, ţară care doreşte oprirea definitivă a campionatului intern profesionist, din cazua pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

Aleksander Ceferin

Ceferin a lansat aceste ameninţări, deşi Federaţia Belgiană de Fotbal (URBSFA) a anunţat, sâmbătă, că "o soluţie constructivă" este pe cale de a fi găsită împreună cu UEFA pentru a opri definitiv campionatul intern

"Solidaritatea nu înseamnă să iei o decizie fără să te consulţi cu alţii. Nu putem cere ajutor şi apoi să decidem cum ne convine. Trebuie să menţionez că Belgia şi alţii care gândesc la fel riscă să nu ia parte la cupele europene, sezonul viitor", a declarat Ceferin, într-un interviu pentur ZDF.

El insistă că meciurile se vor putea relua cu porţile închise şi acest lucru reprezintă o soluţie mai bună decât cea ca partidele să nu se joace deloc.

"Meciuri cu porţile închise sau cu spectatori, asta nu este acelaşi lucru, dar este întotdeauna mai bine cu porţile închise şi în faţa televizorului decât nimic. Este ceea ce vor oamenii, asta le-ar aduce în această perioadă complicată o energie pozitivă", a precizat şeful UEFA.

Sâmbătă, federaţia belgiană nu a precizat care este soluţia găsită cu UEFA după discuţia dintre şeful URBSFA, Mehdi Bayat, şi cel al UEFA Aleksander Ceferin.

URBSFA a menţionat doar că va prezenta Comitetului Executiv al UEFA "recomandările pentru oprirea competiţiei".

"Obiectivul este de a păstra biletele europene ale Belgiei în vederea sezonului 2020/2021. URBSFA ţine să-şi exprime din nou susţinerea sa vizavi de demersul UEFA de a ieşi din această criză cauzată de coronavirus într-o manieră solidară. URBSFA nu va mai face alte comentarii pe acest subiect", se arată în comunicatul federaţiei belgiene

UEFA a recomandat, joi, federaţiilor naţionale să nu declare încheiate competiţiile interne din cauza pandemiei de coronavirus, aşa cum intenţionează să facă liga profesionistă din Belgia.

Într-o scrisoare adresată asociaţiilor naţionale, UEFA se declară încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condiţiile fixate de autorităţi şi consideră că toate deciziile de a abandona competiţiile naţionale în acest stadiu sunt premature şi nejustificate.

Forul european speră ca meciurile să se poată disputa în iulie şi august, luni în care să fie finalizate competiţiile interne întrerupte din cauza pandemiei de coronavirs.

Mai mult, UEFA a averizat că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.

Joi, liga profesionistă de fotbal din Belgia, Pro League, a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia va fi luată de cele 24 de cluburi din prima şi a doua divizie, la 15 aprilie.

Citește și
colaj de fotografii cu Florin Opriţescu, care a murit la 42 de ani.
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Era cel mai cunoscut actor român care juca în producţii spaniole: Un gigant cu inimă de aur
geena davis, imbracata in blugi mai largi decat ea, coboara din masina desculta, si poarta pe cap o esarfa albastra
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
Actrița Geena Davis, neglijentă și cu picioarele goale, la cumpărături. Cum arată actrița după divorțul de Reza Jarrahy
colaj de fotografii cu nicole cherry care a nascut o fetita sambata
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Cum arată Nicole Cherry după naștere. Artista s-a filmat pe patul de spital și a vorbit tuturor despre fiica sa
Mai multe articole

"Consiliul de Administraţie a luat la cunoştinţă de recomandările Dr. Van Ranst şi ale autorităţilor, potrivit cărora este foarte puţin probabil ca meciuri cu public să se poată desfăşura înainte de 30 iunie. Situaţia actuală nu ne permite să ştim dacă şi când poate fi prevăzută o reluare a antrenamentelor. Chiar dacă există posibilitatea teoretică de disputare a meciurilor cu porţile închise, ar fi de evitat presiunea suplimentară pe care organizarea de astfel de partide ar pune-o pe serviciile de sănătate şi pe forţele de ordine", se arată într-un comunicat al Pro League.

Sursa: News.ro

Ceferin a anunţat ca termen pentru încheierea cupelor europene luna august... Campionatul de fotbal din Tadjikistan începe duminică, în ciuda pandemiei de coronavirus...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri