Antena Căutare

Chelsea Londra, noua campioana a Europei

Chelsea Londra este noua regina a Europei, dupa ce a invins in finala Ligii Campionilor pe Bayern Munchen, chiar pe Allianz Arena, dupa executarea loviturilor de departajare, cu 5-4. La finalul celor 120 de minute scorul a fost 1-1, prin golurile marcate de Muller ('83) si Drogba ('88).

Bavarezii s-au instalat la conducerea partidei inca de la primul fluier, insa fara a-i da prea mari emotii lui Petr Cech. Prima ocazie importanta a venit abia in minutul 20, atunci cand Robben a sutat din apropiere, dar portarul lui Chelsea a reusit sa respinga miraculos cu piciorul in bara.


In minutul 36, la capatul unei actiuni perfecte a germanilor, centrarea lui Contento a fost reluata de Muller din voleu putin pe langa bara.

Prima faza importanta a englezilor a venit abia in minutul 37, sutul lui Kalou pe coltul scurt fiind retinut de Neuer

Nemtii au inceput in atac si repriza secunda, dar elevii antrenati de Roberto Di Matteo au reusit sa inchida foarte bine culoarele spre poarta lui Cech.

Insistentele bavarezilor aveau sa se concretizeze in minutul 83, atunci cand Muller a reusit deschiderea scorului printr-o lovitura de cap. Bucuria gazdelor n-a durat decat cinci minute, Didier Drogba reusind sa egaleze tot cu capul la prima lovitura de colt a englezilor.

Meciul a intrat in prelungiri, iar norocul a fost tot de partea englezilor. Mai intai, Robben a ratat un penalty, dupa un fault al lui Drogba asupra lui Ribery. Apoi au urmat alte doua ocazii uriase ale germanilor, ratate de Van Buyten si acelasi Robben.

La loviturile de departajare au inscris Drogba, Lampard, Ashley Cole si Luiz, respectiv Mario Gomez, Neuer si Lahm. Au ratat Mata, respectiv Olic si Schweinsteiger.

Chelsea Londra a castigat Liga Campionilor pentru prima oara in istorie si isi ia revansa dupa finala pierduta in 2008, contra lui Manchester United, la penaltyuri.

Echipele de start:

Bayern Munchen: Neuer - Lahm, Boateng, Timosciuk, Contento - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Muller, Ribery - Gomez. Antrenor: Jupp Heynckes

Chelsea: Cech - Bosingwa, Luiz, Cahill, Cole - Mikel - Kalou, Lampard, Bertrand - Mata, Drogba. Antrenor: Roberto Di Matteo

foto: gsp.ro

TAS: U Cluj - CFR Cluj se rejoaca... Napoli a castigat finala Cupei Italiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x