Antena Căutare

VIDEO: Ciclul vieții a două legende, Gianluigi Buffon și Zinedine Zidane. Asemănări izbitoare între ieșirile din scenă ale celor doi mari jucători: iulie 2006 vs. aprilie 2018

Ciclul vieții a două legende, Gianluigi Buffon și Zinedine Zidane. Episodul Real - Juventus, în oglindă cu episodul finalei Cupei Mondiale din 2006 de la Berlin

La un moment dat, orice legendă din fotbal trebuie să pună ghetele în cui și să spună adio sportului căruia i s-a dăruit o viață. Din păcate, nu toate legendele beneficiază de o ieșire din scenă în acord cu meritele din carieră. Ultimul caz, cel al legendei lui Juventus, Gianluigi Buffon, este edificator în acest sens. O statuie în lumea fotbalului, Gigi a părăsit pe ușa din dos scena Ligii Campionilor.

În loc să asiste la o seară istorică pentru Juventus, Gianluigi Buffon a părăsit arena Santiago Bernabeu înainte de fluierul final. Un om calm și o emblemă a demnității și a corectitudinii, marele Buffon nu a putut sta impasibil la o decizie cel puțin controversată a arbitrului englez Michael Oliver în ultimele secunde ale meciului Real - Juventus din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. În ultima sa reprezentanție din Ligă, competiția din care nu a fost eliminat niciodată, Buffon a fost eliminat și a părăsit scena fotbalului de înalt nivel.

La ieșirea sa de pe ”Bernabeu”, Gigi Buffon a dat nas în nas în Zinedine Zidane, un alt jucător care știe ce a trăit portarul lui Juve în acele momente. ”Zizou” știe pentru că și el a trecut printr-o situație a naibii de identică.

Se întâmpla în urmă cu 12 ani, pe Olympiastadion din Berlin, atunci când cei doi monștri sacri ai fotbalului jucau aceleași roluri ca și miercuri seară, însă acestea erau în oglindă. Dacă pe 11 aprilie 2018 am asistat, mai mult ca sigur, la ultima apariție a lui Buffon în Ligă, pe 9 iulie 2006 asistam la ultima acțiune din cariera lui Zinedine Zidane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vă mai amintiţi celebrul episod Zinedine Zidane vs Marco Materazzi? Olympiastadion din Berlin găzduia finala Campionatului Mondial 2006, dintre Italia şi Franţa. După un meci echilibrat, lupta ajunsese în prelungiri, 1-1 în timpul regulamentar. În minutul 110 s-a produs unul dintre episoadele care au rămas în istoria fotbalului. La o fază oarecare, în urma unui schimb de replici, Zidane s-a repezit cu capul în pieptul lui Marco Materazzi. Fundaşul italian a căzut la pământ, iar Zizou a fost eliminat. Ulterior, ”squadra azzurra” a triumfat la penaltyuri.

În istorie va rămâne pe vecie momentul în care ”Zizou” părăsește terenul pe lângă trofeul Cupei Mondiale, care avea să fie ridicat ulterior de Gigi Buffon. Acum două zile, pe Santiago Bernabeu, Buffon a fost cel care a trecut, în drumul său către vestiare, pe lângă Zidane, probabil omul care va ridica trofeul Ligii la Kiev.

Dezvăluire-bombă făcută de Burleanu în această seară: "Ionuţ Lupescu a minţit pe toată lumea! Am dovada!"... Revista presei sportive, 13.04.2018: Liga a 4-a bate Liga 1; se trag la sorți semifinalele Ligii Campionilor: 22 de trof...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x