Antena Căutare

Cine este Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon. A câștigat finala junioarelor sub 14 ani, în care s-a luptat cu altă româncă

Alexia Tatu este a 3-a jucătoare din România care reușește să câștige un turneu de Grand Slam la juniori.

colaj foto Alexia Tatu și andreea Soare la wimbledon
Alexia Ioana Tatu, prima campioană U14 din istorie la Wimbledon, după o finală sută la sută românească cu Andreea Diana Soare | Instagram

Alexia Ioana Tatu a câştigat, duminică, finala românească a fetelor la categoria U14, la Wimbledon 2022, după ce a învins-o în două seturi pe Andreea Diana Soare, informează News.ro.

Alexia Ioana Tatu, favorita nr 1 a turneului, s-a impus cu 7-6 (2), 6-4, după un meci pe care l-a dominat şi în care a reuşit să aibă procente mai bune decât Andreea la punctele câştigate cu primul serviciu şi cu al doilea serviciu.

Cine este Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon care calcă pe urmele Simonei Halep

Alexia Tatu este una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc, iar reușitele sale au crescut din ce în ce mai mult în ultimul timp. Adolescenta, în vârstă de 13 ani, este din Buzău și joacă tenis de la 6 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Fanatik, ea a ajuns să a ajuns să practice acest sport din întâmplare, dar talentul și-a spus cuvântul și a astfel, a câștigat primul turneu la vârsta de doar 8 ani. De atunci, Alexia Tatu își spulberă adversare cu forhand-ul, principala ei armă.

Performanța româncei e cu atât mai impresionantă cu cât nu a jucat niciodată la un turneu de iarbă înainte de participarea la Wimbledon:

„Eram la grădiniță și ne-au dus cu programul Școala Altfel să batem minge pe teren. Mi-a plăcut tare mult și de atunci acesta este drumul meu. Împac tenisul cu școala, dar acum e un pic mai greu în clasa a 8-a. (n.r. despre Iga Swiatek) Îmi place tare mult cum stă pe picioare, foarte joc și cum se poziționează la minge”, a declarat noua campioană de la Wimbledon, potrivit sursei menționate anterior.

Citește și: Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis până în 2022. La 31 de ani are o avere colosală

Alexia Tatu are rezultate excelente și la învățătură

Nu doar că a devenit campioană la Wimbledon 2022, dar este și o elevă model. Alexia Tatu a terminat clasa a opta cu media 9,60 și a intrat la Colegiul Național în clasa a cincea cu media zece.

„Este un elev silitor, matur. Este un elev de 10, iar în clasa a V-a a fost și Miss Bobocelul nostru. Știam din clasa V-a, de când este elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” că joacă tenis. Mi-a arătat mama ei fotografii… are doua camere de pline de trofee.

„Eu de atunci i-am spus „Halep 2” sau chiar mai sus decât Halep…și iată că a ajuns să joace în Anglia. Am urmărit-o astăzi cu mare emoție, iar mâine va juca cu prietena ei. Alexia și Andreea Soare se cunosc de mulți ani. Au aproape aceeași vârstă..vor fi mari emoții pentru că va fi o finală românească”, a declarat Valentina Ionescu, diriginta Alexiei Tatu, pentru sansanews.ro.

Citește și: România, pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la CE pentru juniori de la Otopeni. Câte medalii au obținut sportivii noștri

Părinții ei îi sunt alături și fac tot posibil ca fata lor să calce pe urmele Simonei Halep, însă cei doi nu au nicio legătură cu tenisul. Mama Alexiei deține o casă de amanet, în timp ce tatăl ei este jandarm.

Alexia Tatu va împlini 14 ani pe 20 august, fiind a 3-a jucătoare din România care reușește să câștige un turneu de Grand Slam la juniori.

România, pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la CE pentru juniori de la Otopeni. Câte medalii au obținut sportivii noșt... (P) Bicicletele fitness Airbike, "apogeul" antrenamentelor înainte de concediul la mare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x