Antena Căutare

Cine este Mara Gae românca devenită campioană la US Open. Ce a mărturisit despre performanța sa, la doar 17 ani

Împătimiţii tenisului românesc au din nou motive de bucurie. Mara Gae a câștigat alături de rusoaica Anastasiia Gureva finala junioarelor de la US Open.

Mara Gae a câştigat turneul de la US Open Galerie
Mara Gae a câştigat turneul de la US Open | Profimedia Images

România are din nou o campioană la junioare la US Open. Perechea formată din Mara Gae (17 ani) și Anastasiia Gureva (18 ani, Rusia) a câștigat finala de junioare la dublu de la US Open, în fața perechii japoneze Sara Saito/Nanaka Sato, cu scorul de 1-6, 7-5, 10-8.

Mara Gae este legitimată la CS Dinamo București

Aceasta performanţă vine, după ce în urmă cu doar două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meșter, titlu obținut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani. România nu mai obținuse un titlu la dublu junioare la US Open din 2006, când Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru câştigau la US Open. La simplu, România nu a mai avut o campioană de junioare într-un Grand Slam din 2008, când Simona Halep se impunea la Roland Garros.

Potrivit as.ro, Mara Gae a participat şi în turneul de simplu de la US Open, la junioare, dar a fost eliminată încă din primul tur. Ea a pierdut partida cu favorita numărul 13 din Cehia, Alena Kovackova, scor 5-7, 2-6, după o oră şi 39 de minute de joc.

Tânăra de 17 ani a dezvăluit că nu avea aşteptări atât de mari înaintea turneului de la New York, dar succesul de la ultimul turneu de Grand Slam al anului a reprezentat rodul muncii din ultimii 12 ani.

Am avut niște așteptări, știam că formăm o echipă bună (n.r – alături de rusoaica Anastasiia Gureva), dar nu erau, totuși, așteptări atât de mari. De 12 ani muncesc… Mă trezesc în fiecare dimineață, mă rog și muncesc foarte mult pentru a fi aici. A fost un șoc enorm după ultimul punct al finalei, n-am mai gândit, n-am mai simțit nimic. Și acum sunt surprinsă. Când eram mică, era doar o joacă. Acum îmi place și mai mult (n.r. – sportul pe care-l practică). A fost un vis de când eram mică să câștig un Grand Slam, dar nu mă așteptam să se întâmple, probabil nimeni nu se aștepta”, a spus Mara Gae, potrivit gsp.ro.

Simona Halep şi Maria Sharapova, idolii tinerei sportive

Mara a început tenisul după ce a primit cadou o rachetă din partea Ruxandrei Dragomir. Potrivit treizecizero.ro, tânăra sportivă în vârstă de 17 ani o admiră pe Simona Halep pentru că "este un om atât de bun și de curat, care a ţinut enorm la ideea de a-și depăși limitele, motiv pentru care îşi doreşte să îi calce pe urme", și pe Maria Sharapova "„datorită atitudinii pe care o are și a sacrificiilor pe care le-a făcut pentru a ajunge unde şi-a dorit" și și-ar dori să câștige Roland-Garros într-o bună zi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dezbaterea stârnită de o învățătoare la început de an școlar. Ce spune despre practica de a oferi cadouri elevilor... România - Norvegia, scor 3-0 la Campionatele Europene de tenis de masă. Partida a fost live și exclusiv în AntenaPLAY...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x