Antena Căutare

Cotul lui Ahile pentru Mutu!

Atacantul roman si-a luxat, ieri, iar cotul stang, la care se lovise pe 18 august, si va lipsi cel mult o luna.

Inceput de 2009 de cosmar pentru Mutu. Visa la golul 100 in Italia si sa fie ferit de alte accidentari, dar primul joc de dupa vacanta, 1-2 cu Lecce, s-a terminat groaznic, la trei zile de la aniversarea a 30 de ani. Atacantul roman si-a luxat din nou cotul sting, care i-a creat multe probleme in startul sezonului si din cauza caruia ne-a lipsit enorm cu Lituania la Cluj.

Titular la Viola ieri, Adrian a cautat golul in prima repriza, dar nu l-a surprins deloc pe Benussi din doua lovituri libere. Altfel, bine marcat, Mutu nu a putut crea pericol. Cosmarul Benussi l-a urmarit si dupa pauza. Minutul 50, la un duel aerian pentru minge, goalkeeperul leccez l-a dezechilibrat, iar "Briliantul" a cazut pe cot. Impactul cu solul i-a provocat un tipat de durere. Medicii au navalit imediat in teren. Era grav! L-au scos pe targa si a fost inlocuit cu Osvaldo. Ne-am temut de o fractura. Mutu risca sa piarda "dubla" cu Serbia si Austria.

Doar luxatie

Din fericire, Adrian a suferit doar o luxatie. Doctorul Violei, Paolo Manetti, i-a redus-o chiar pe gazon si i-a dat apoi ingrijiri la vestiar. Nu a fost nevoie sa fie transportat la spital pentru radiografii. Cotul i-a fost imobilizat intr-o fasa ghipsata si abia azi, in jurul prinzului, va merge pentru analize la profesorul Bufalini. Potrivit primelor verdicte, accidentarea il va trimite pe tusa pe Mutu pentru alte citeva saptamini, cel mult o luna, cu tot cu recuperare. "Accidentarea lui Mutu ne-ar putea schimba strategia de mercato si sa nu-l mai cedam in iarna pe Pazzini", a spus Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei.

S-a rupt la "nationala"

Prima oara, Mutu a patit-o in vara. Pe 18 august, in preziua amicalului cu Letonia, Adrian a cazut pe cotul sting la un antrenament si a parasit cantonamentul. A fost dus la spital si a stat 4 saptamini pe tusa, ratind partidele oficiale cu Lituania si Feroe. A revenit cu gol pe 14 septembrie, la partida cu Napoli. N-a scapat si de dureri, fiind obligat sa poarte o cotiera de protectie din silicon, ce i-a limitat miscarea in teren pentru alte citeva saptamini.

Rateaza Croatia?
Daca recuperarea se va prelungi spre o luna, Mutu ar avea sanse minime sa joace in amicalul cu Croatia, de pe 11 februarie. Si ar scapa astfel de noua reactie ostila a fanilor din Ghencea. Cert este ca, din cauza luxatiei cotului, Adi va lipsi Fiorentinei intr-o perioada grea. Si rateaza meciurile tari cu Milan (deplasare), Juventus (acasa) si Napoli (deplasare) plus partidele cu Bologna si cu Lazio. Probabil, ar reintra contra lui Genoa, pe 15 februarie.
gsp.ro

foto: AGERPRES
Bordeaux - PSG 4-0... S-a terminat telenovela!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x