Cristi Chivu şi pumnul lui Mike Tyson: "L-am bătut pe Ibrahimovici până când au intervenit antrenorii"

 
+2 click pentru
galerie

22 martie 2001. Ajax şi Malmo bat palma, iar Ibrahimovici ajunge la Amsterdam. Primul antrenament îl vede din tribune. Jos, în teren, e Cristi Chivu, are deja doi ani de când e lăncier. Cu Adriaanse antrenor, se păstrează tradiţia. Ibrahimovici rezervă, Chivu de neclintit în primul "11".

3 decembrie 2001. Olandezii îl demit pe Adriaanse, iar atmosfera din vestiar e una teribilă. Nervi, lipsă de chef, vorbe grele. Şi o intrare prin alunecare urâtă. Ibrahimovici e la un pas să-l accidenteze pe Chivu. Fundaşul român îi dă o "directă" lui Zlatan, iar suedezul e KO de parcă s-ar fi bătut cu Mike Tyson. Ziua următoare, Chivu devine căpitanul lui Arsenal: "e singurul de aici care se poate impune". Sunt vorbele lui Ronald Koeman, noul antrenor.

Povestea dintre Zlatan Ibrahimovici şi Cristi Chivu începe cu piciorul de bază al românului: stângul! Puţini sunt însă cei care ştiu că după ce a fost bătut de român pe teren, Zlatan a fost cel care a sunat înapoi, să-şi ceară scuze.

"Între noi a fost un moment tensionat. Echipa era în degringoladă, antrenorul tocmai fusese demis. Jucătorii nu se antrenau la potenţial maxim, erau nervoşi. Au fost mai multe clinciuri, iar la un anumit moment, Zlatan m-a lovit. L-am bătut pe Ibrahimovici pentru a menţine ordinea! La final, a refuzat să-mi strângâ mâna, pentru a lăsa totul la trecut. M-a sunat însă după vreo două ore ca să-şi ceară scuze şi m-a invitat la masă! Am acceptat şi de atunci a început ceva fantastic între noi. Ştiu că la finalul acelui antrenament am aflat că Ronald Koeman este noul antrenor. Apoi m-am trezit căpitanul echipei", a rememorat Chivu pentru eusunt12.ro

Au împărţit vestiarul la Ajax Amsterdam, iar apoi s-au reîntâlnit la Internazionale Milano, sub comanda lui Jose Mourinho. Ce trupă!!! Zlatan s-a grăbit, mai apoi, plecând la Barcelona. Chivu a rămas la Inter şi a câştigat Liga Campionilor, singurul trofeu care-i lipseşte lui Ibrahimovici cu o echipă de club.

"Dacă ar fi fost român, Ibrahimovici făcea un cuplu teribil cu Adrian Mutu. La fel de nebuni şi aroganţi, am fi avut un atac fenomenal, rupeam tot", mai spune Chivu.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe