Antena Căutare

CS Mioveni ar fi putut castiga meciul cu Petrolul la masa verde

Petrolul este ca si promovata dupa ce a invins pe teren propriu cu 3-1 pe CS Mioveni, dar un mare merit pentru aceasta il are maseurul echipei din Ploiesti, ce l-a oprit pe Rachita sa faca o gafa ce ar fi putut periclita intreg sezonul.

Derby-ul antepenultimei etape din Seria Vest a Ligii a doua le-a adus fata in fata, la Strejnic, pe CS Mioveni si Petrolul Ploiesti, intr-o intalnire decisiva pentru ambele formatii, orice pas gresit fiind sinonim cu inca un an de B.

Tracul si-a pus amprenta mai mult pe evolutia oaspetilor care au continuat jocul slab de sambata trecuta, din meciul cu Deva, cand au reusit sa se impuna doar pe final. Lipsit de aportul mijlocasului dreapta Ene, constructia trupei lui Ionut Popa a suferit mult, asa ca ostilitatile au fost conduse autoritar de ploiesteni.

Dominarea acestora s-a concretizat pe tabela in minutul 25, cand Alexandru Benga a reluat cu capul o centrare din corner a lui Florentin Dumitru, si a deschis scorul cu largul concurs al lui Ilie. Tot portarul argesean a fost vinovat si la al doilea gol cand, la o executie din lovitura libera a lui Florentin Dumitru, a plecat tarziu si a fost nevoit sa scoata pentru a doua oara mingea din plasa. Pana la pauza avea sa fie 3-0, Oprita transformand cu siguranta lovitura de pedeapsa pe care tot el o obtinuse.

Dupa un prim mitan in care au zburdat pe teren, gazarii au luat piciorul de pe acceleratie dupa minutul 50, multumindu-se sa pastreze posesia si sa respinga timidele actiuni ofensive ale lui Ayza si Claudiu Ionescu. Ultimul chiar a reusit golul de onoare dupa o actiune individuala insa cel ce a eroul celor de la Mioveni ar fi putut fi chiar Vivi Rachita, antrenorul ploiestenilor.

Regulamentul prevede ca o echipa din Liga a doua sa aiba pe tot parcursul meciului cel putin doi jucatori sub 21 de ani. La partida de astazi, in primul 11 al Petrolului au fost trei fotbalisti ce indeplineau aceasta conditie: Catarama, Benga si Buhusi, primii doi lasandu-le locul lui Morosan (junior) si Liviu Mihai (trecut de 21 de ani). La faza golului oaspetilor, Benga s-a accidentat, a solicitat inlocuirea, iar Rachita l-a chemat de la incalzire pe Plecanciuc. Daca schimbarea s-ar fi produs, in echipa Petrolului ar fi ramas un singur jucator sub 21 de ani (rezerva Morosan) iar gazarii ar fi pierdut meciul cu 3-0 la masa verde. Maseurul Razvan Negoita a sesizat gafa ce urma sa se produca si l-a oprit pe Rachita la timp. Dupa 2 minute, in locul lui Benga a intrat Radu Barbu, jucator ce indeplinea conditia de varsta.

In urma acestei victorii, Petrolul este aproape promovata, avand nevoie de o singura victorie in urmatoarele doua etape. Daca deplasarea de vineri de la Oradea se anunta una dificila, ploiestenii isi pot indeplini obiectivul in ultima partida a campionatului cand vor intalni pe CSM Rm. Valcea echipa ce sambata a incasat nu mai putin de 5 goluri in meciul de la Slatina.

F1, MP al Spaniei: Sebastian Vettel, 4 din 5!... Lille a devenit campioana Frantei pentru prima oara din 1954...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x