Antena Căutare

Culio sustine ca FRF incearca sa-l convinga sa joace pentru Romania

Esecul din campania de calificare la Europeanul din 2012 pare sa-i fi convins pe mai marii Federatiei si pe selectioner ca Romania are nevoie de jucatori din afara pentru a reveni la gloria de altadata, Ideea, contestata vehement in trecut de Mircea Sandu si alti apropiati ai nationalei, este o practica obisnuita pentru alte reprezentative din Europa.

Primul pe lista federalilor e fostul jucator al CFR-ului si al lui Galatasaray, argentinianul Juan Culio. Acesta sustine ca FRF l-a contactat de mai multe ori pentru a-i propune sa joace in nationala Romaniei.

"Federatia din Romania vrea sa imi obtina actele pentru a putea juca in nationala, si din Chile am fost cautat. Poate voi renunta la visul de a fi in aceeasi echipa cu Messi si voi accepta sa joc pentru una dintre cele doua tari", a dezvaluit Culio in editia turca a revistei Four Four Two, citat de ziare.com.

Mai mult, pentru Mondialul din 2014, care se va disputa in Brazilia, FRF vrea sa aduca si un jucator din Tara Cafelei sub "tricolor". Este vorba de Eric de Oliveira, jucator care a evoluat la Gaz Metan Medias si care acum se afla sub contract cu gruparea ucraineana Karpaty Lvov.

Pentru a obtine cetatenia romana, jucatorii alesi de FRF ar fi trebuit sa joace cel putin 5 ani in campionatul intern. In cazul lui Eric nu se poate pune problema, pentru ca brazilianul este casatorit cu o romanca (in acest caz termenul este de 3 ani), dar in cazul lui Culio lucrurile stau altfel. In cazuri bine justificate, aceste termene pot fi reduse prin decret prezidential.

Max Nicu a fost primul jucator care a primit cetatenia romana pentru a putea juca la nationala tarii noastre, dar in cazul lui era vorba de o redobandire a nationalitatii. In cazul lui, FRF a avut nevoie de numai cateva luni pentru a-i obtine cetatenia.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images

Vezi de ce Ion Marin ar putea antrena echipa nationala a Germaniei!... Poli Timisoara - FC Maramures Baia Mare 3-2 / Banatenii se distanteaza in clasament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x