Antena Căutare

Cum a devenit Cosmin Olăroiu cel mai bine plătit om din sportul românesc, cu un salariu colosal în China

A plecat în 2007 din fotbalul românesc şi, cu excepţia unei singure reveniri de trei luni la Steaua, Cosmin Olăroiu nu s-a mai uitat în spate.â

A plecat în 2007 din fotbalul românesc şi, cu excepţia unei singure reveniri de trei luni la Steaua, Cosmin Olăroiu nu s-a mai uitat în spate.

Ajuns în prezent la vârsta de 50 de ani, Olăroiu a muncit în ultimii 12 ani afară, în Arabia Saudită, Qatar, Emirate şi China. Prin muncă, acesta a reușit să-și construiască o avere generoasă.

Antrenorul român de fotbal și-a început cariera în anul 2000 cu FC Național. În martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a pentru calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006, în calitate de antrenor al echipei FC Steaua București.

Primul titlu al lui Olăroiu a venit în iunie 2006, o lună mai târziu echipa câștigând și Supercupa României. Pe 23 august, Cosmin Olăroiu reușește să califice o echipă românească în grupele Champions League după o pauză de 10 ani.

Pe 23 iunie 2007, Olăroiu părăsește Steaua pentru un contract în Arabia Saudită, la Al Hilal, iar în ianuarie 2009 a preluat conducerea clubului Al-Sadd din prima ligă din Qatar, de unde și-a dat demisia pe 24 decembrie 2010. Cosmin Olăroiu a câștigat Cupa României 2011 cu Steaua București în calitate de colaborator, după care a plecat la formația Al Ain S.C.C.

Olăroiu ar putea ajunge la Al Jazira

Deși Olăroiu este antrenorul celor de la Jiangsu Suning, din 2018, evoluția lui din acest sezon nu a fost pe placul asiaticilor, care ar dori să se despartă de el.

Astfel, Cosmin Olăroiu ar putea ajunge la Al Jazira, din Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, Olăroiu nu este un străin în campionatul Emirate. Tehnicianul le-a mai pregătit pe Al Ain și Shabab Al Ahli. Antrenorul român de fotbal a câștigat Cupa Emiratelor, Supercupa Emiratelor și Cupa Președintelui.

În luna februarie a acestui an, Olăroiu a decis să continue cu chinezii de la Jiangsu Suning până în anul 2022. Cosmin Olăroiu ar fi plătit regește de chinezi, acesta câștigând estimativ 7 milioane de euro pe an. Deși presa din China nu a declarat nicio sumă, este foarte probabil că antrenorul de fotbal să ajungă la peste 20 de milioane de euro până în 2022.

Ce salarii a primit Cosmin Olăroiu de la echipele pe care le-a antrenat în străinătate:

  • Al Hilal - 1,2 milioane de euro pe an
  • Al Sadd - 2 milioane de euro pe an
  • Al Ain - 3 milioane de euro pe an
  • Shabab Al Ahli Dubai - 4 milioane de euro pe an, iar apoi remunerația i-a fost mărită la 4,7 milioane
  • Arabia Saudită - 5 milioane de dolari (a antrenat-o în paralel cu Al Ahli Dubai)
  • Al Ahli Dubai - 6,5 milioane de euro pe an
Echipa feminină de gimnastică a SUA, al şaptelea titlu mondial, a egalat România la numărul de trofee... Didier Deschamps a renunţat la Kylian Mbappe pentru meciurile cu Islanda şi Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x