Antena Căutare

Cum a scurtat Dorel, cu 40 de centimetri, un bazin olimpic!!!

Am pierdut, greu, la polo, cu SUA. Care au 141 de bazine de dimensiuni olimpice. Noi, pe cel din Obor, l-am scurtat cu 40 de centimetri. "N-au mai fost bani!", a sunat explicatia

E 10.12 minute, dar Dorel e deja la a doua. Pet de "Noroc", rece. E marti. Ieri, n-a lucrat, ca e din Vaslui, si-a fost acas'. A avut un botez, la un cumatru vitreg. Joi e ziua sefului de echipa, au chiolhan. Vineri, zi scurta. A driblat si saptamana asta! Pe o coala A 4, un dibaci a scris: "Astazi numa omu' mort nu stie cei ala sport!" Un derbedeu, cu markeru', a corectat "ce-i" si a mai adaugat "boilor!". Au de lucru la CSS 2 Bucuresti, pe undeva, prin targul Oborului. 10 ani de zile bazinul asta a stat intepenit. Nu s-au gasit fonduri. Fusese facut pe vremea lui Sita, era olimpic. "Cum adica olimpic, sefu? Adica aici concureaza Daniela Silivas?" Nea Marin, sefu, fost inginer la Casa Poporului, i-a explicat ca olimpic inseamna de 50 de metri, cu vreo 8-10 culoare, pe care niste oameni inoata, nu fac triplu salt prin Tsukahara.

Apoi, in sictir, s-a apucat de lucru. Era 2007 cand au decolat, asa scria pe panoul ala. Trebuia sa-l dea gata in 2009. CSS 2 Bucuresti, sa vina copii aici si sa se faca inotatori, ca Maricica Puica, sau poloisti, ca Gicuta Hagi. A scuipat in palme, a pus mana pe lopata. Nu le avea cu lovelele, da auzise ca Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului, Eroii Revolutiei, Constantin Brancoveanu daduse 2,14 milioane de lei ca ei sa faca o "bejuterie". Au sapat pana-n 2011. Pe cartonul ala de scria "Termen de finalizare iulie 2009" au tras, intr-o vineri, fara sa tina cont ca e post, un parizer cu masline, ceva ciudat, cu o denumire in italiana, parca morta nu-stiu-cum".

50 de metri olimpici sut 49,60 mioritici

L-au finalizat!!! Mamaaaa, ce bauta au facut atunci!!!! A venit si seful ala mare, de la SC Maxim Art Construct SRL, de fapt, o sefa. Marinela Caramida, nume predestinat, asa o chema. Oauuu, ce gipan aveaaaa! Au spart sampania si s-au pus pe masurat. A auzit doar atat. "Sa moara mama, are 49 de metri si 60 de centimeitri!" Cei de la federatie s-au uitat catre cei de la minister, care au dat din umeri. Dupa ce au terminat de dat din umeri, cei de la federatie s-au uitat catre cei de la firma, care au dat din umeri. Cum nu mai aveau catre cine sa se uite, cei de la firma au zambit, strengareste, si au zis: "Da-i dracu' de 40 de centimetri!" Oamenii aia la cravata si costum au incercat un timid: "Stiti, nu mai e olimpic, nu mai putem omologa rezultate, recorduri, meciuri. O sa fie ceva ca o susa de cartier, practic, e o munca de patru ani degeaba". "Cum degeaba? Facem strand din el, sa vina copilasii cu bunicii sa inoate, sa se dezvolte armonios, nu sa haleasca numai hamburgheri si saorme cu de toate. Prin sport combatem sedentarismul la toate varstele!", au auzit, apoi au fost invitati la o petrecere campeneasca, chiar pe marginea bazinului, ca in "Senatorul Melcilor". A, si inca ceva. Au convenit ca la gusterii de la presa sa le bage ca n-au mai fost bani. De atat s-a taiat chitanta, de atat s-a executat. Nemteste, nici un 40 de centimetri mai mult!

Apoi, Dorel, cu lacrimi in ochi ca paraseste locatia - legase o stransa prietenie cu o femeie de serviciu de la un bloc vecin, cu care mai postea o tigara, in cele 23 de pauze legale -, a aflat ca se muta, cu firma cu tot, la o alta lucrare: au fonduri alocate pentru o scoala in trei schimburi, dar trebuie sa le iasa de-o cresa cu 11 copilasi.

Marti seara, am pierdut, greu, cu SUA, la polo, la Olimpiada. Am mers cap la cap cu ei, dar n-am rezistat pana la final. Ei au 141 de bazine olimpice omologate, pe ale noastre le numaram la degetele de la o mana ciunga.

Asa, si? O sa spuneti ca treaba asta, de la Londra, n-are nicio legatura cu CSS Bucuresti. Sa n-avem parte de Dorel daca nu are!

Sportivii romani in probele de azi, la Olimpiada... JO 2012: Fotbalistul Michel Morganella, trimis acasa : “Dati-va foc, adunatura de mongoli, puteti sa crapati cu totii&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x