Antena Căutare

Cum arată statuia realizată în onoarea legendarului Dwayne Wade. Sportivul a venit însoțit de fetița lui la inaugurare

Echipa nord-americană de baschet Miami Heat a dezvăluit o statuie în onoarea lui Dwyane Wade, unul dintre jucătorii legendari ai francizei, retras din activitate în urmă cu cinci ani.

Galerie
Echipa nord-americană de baschet Miami Heat a dezvăluit o statuie în onoarea lui Dwyane Wade, unul dintre jucătorii legendari ai francizei, retras din activitate în urmă cu cinci ani | Capturi X

Statuia se află în faţa Kaseya Center, casa echipei din Florida. Wade este primul jucător de la Heat care are propria statuie, la un an după ce a fost primul jucător din Miami inclus în Hall of Fame şi la patru ani după ce franciza a retras tricoul cu numărul 3 în onoarea sa, transmite news.ro.

Cum arată noua statuie realizată în onoarea vedetei NBA, Dwayne Wade

Wade, acum în vârstă de 42 de ani, a jucat în NBA din 2003 până în 2019, în principal pentru echipa din Florida (a avut perioade şi la Chicago Bulls şi Cleveland Cavaliers). Cu Miami Heat, el a fost de trei ori campion în 2006, 2012 şi 2013 (şi finalist în 2011 şi 2014), a jucat în All-Star Game de 13 ori şi a fost votat MVP al finalei în 2006.

„Nu pot să cred. Nu pot să cred. Cine este tipul ăsta?”, a glumit Dwyane Wade în timpul unui discurs după dezvelirea statuii. „Nu am jucat pentru asta. Nu am pus mâna pe o minge de baschet pentru asta. Am luat o minge de baschet pentru a schimba viaţa familiei mele. N-aş fi putut scrie scenariul ăsta mai bine”, potrivit sursei citate.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Sportivă de top din România, forțată să se gândească la un loc de muncă. Cât câștigă acum: „Ne pune într-o situație dificilă”

Statuia îl înfăţişează pe Wade cu braţele întinse, cu degetele arătătoare îndreptate spre pământ şi cu trăsăturile feţei îngheţate într-o exclamaţie de genul „Aceasta este casa mea”, o frază pe care a rostit-o în timpul unui meci din 2009. Statuia a fost criticată de mulţi fani pentru că nu seamănă cu jucătorul.

Legendarul baschetbalist a participat la dezvăluirea statuii alături chiar de fetița lui și a atras toate privirile. „Un alt fel de moșternire. Exact ca tatăl ei”, a scris în descrierea videocliplui pagine Miami Heat de pe X.

„Nu pot să cred. Nu pot să cred. Cine este tipul ăsta?”, a glumit Dwyane Wade în timpul unui discurs după dezvelirea statuii. „Nu am jucat pentru asta. Nu am pus mâna pe o minge de baschet pentru asta. Am luat o minge de baschet pentru a schimba viaţa familiei mele. N-aş fi putut scrie scenariul ăsta mai bine”.

Statuia îl înfăţişează pe Wade cu braţele întinse, cu degetele arătătoare îndreptate spre pământ şi cu trăsăturile feţei îngheţate într-o exclamaţie de genul „Aceasta este casa mea”, o frază pe care a rostit-o în timpul unui meci din 2009. Statuia a fost criticată de mulţi fani pentru că nu seamănă cu jucătorul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noua stagiune NBA va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY

NBA, cea mai importantă ligă de baschet din lume, va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY. Starurile din NBA, Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis sau LeBron James, vor lupta în AntenaPLAY pentru supremaţia din baschetul nord-american.

Sezonul actual de NBA este unul al recordurilor, având cel mai mare număr de jucători internaționali, cu un record istoric în acest an de 125 de jucători din 40 de țări. Competiția aduce la start 29 de echipe din Statele Unite şi una din Canada.

Stagiunea 2024-2025 este una istorică: LeBron James şi fiul său, Bronny, au devenit primul duo tată-fiu care joacă împreună într-un meci din sezonul regulat al NBA, ei fiind coechipieri la Los Angeles Lakers.

Tot la capitolul recorduri, NBA este la înălţime şi când vine vorba despre numărul fanilor prezenţi la meciuri. În sezonul 2023-2024, 22.538.518 de suporteri au fost prezenţi la toate partidele disputate. NBA a avut parte de 873 de dueluri disputate cu casa închisă, media pe întâlnire fiind de 18.324 de fani.

Citește și: San Antonio Spurs, la prima victorie a sezonului. Victor Wembanyama, 29 de puncte în 30 de minute.Meciul a fost LIVE în AntenaPLAY

Boston Celtics, campioana de anul trecut, este echipa cu cele mai multe titluri câştigate în NBA (18), ea fiind urmată de Los Angeles Lakers (17), Golden State Warriors (7) şi Chicago Bulls (6).

All-Star Game, show total în NBA

All-Star Game este meciul în care se întâlnesc cei mai buni jucători din Conferinţa de Vest şi Conferinţa de Est. Ediţia din 2025 se va disputa în februarie, la San Francisco, şi va fi transmisă exclusiv în AntenaPLAY.

La pauza dintre reprize are loc show-ul produs de mari artişti. În 2024, atmosfera a fost asigurată de Jennifer Hudson, Babyface, Coco Jones, Keith Urban, Lil Wayne, T-Pain, Walker Hayes şi Zedd.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei! Luni, 28.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x