Antena Căutare

Cupa Tymbark Junior s-a încheiat. Elevi de la școli din București, Târgu Mureș și Cluj Napoca sunt marii câștigători

Fericire mare pentru 48 de elevi, fete și băieți cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care au câștigat Cupa Tymbark Junior la fotbal. Copii de la școli din București, Târgu Mureș și Cluj Napoca au strigat de bucurie și au vărsat lacrimi de fericire pentru marea reușită.

Fericire mare pentru 48 de elevi, fete și băieți cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, care au câștigat Cupa Tymbark Junior la fotbal. Copii de la școli din București, Târgu Mureș și Cluj Napoca au strigat de bucurie și au vărsat lacrimi de fericire pentru marea reușită. Finala celei mai ample competiții de fotbal pentru elevi din România a avut loc pe 24 și 25 mai, la Timișoara. Demarată în octombrie 2016, cu peste 122.000 de copii la start, competiția Cupa Tymbark Junior s-a desfășurat în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală și finală. Întrecerea are loc la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

Într-o atmosferă antrenantă și competitivă, 384 de elevi, totalizând 32 de echipe de fete și băieți, au jucat fotbal cu multă dedicare și hotârăre pentru a câștiga titlul de Campion al Cupei Tymbark Junior. Sosiți la Timișoara din toate colțurile țării, micii fotbaliști au disputat, pe 24 mai, meciurile din faza grupelor iar pe 25 mai meciurile pentru locurile 3-4, respectiv 1-2, la fiecare categorie de vârstă. Copiii s-au întrecut ca adevărați sportivi, urmând strategii, strângând din dinți la mici accidentări și bucurându-se intens la fiecare gol înscris.

Echipele câștigătoare

Din cei peste 380 de copii câți s-au întrecut la Timișoara, 48 au reușit să urce pe podium. Marii învingători ai acestei ediții a Cupei Tymbark Junior sunt: Fete U10: Școala Generală nr. 40 – București, Băieți U10: Școala „Liviu Rebreanu” - Tg. Mureș, Fete U12: Școala Generală nr. 40 – București, Băieți U12: Liceul Teoretic Eugen Pora - Cluj-Napoca.

Locul 2 a avut drept câștigătoare următoarele echipe: Băieți U10: Școala Gimnazială nr. 190 București, Fete U10: Școala Gimnazială Decebal - Craiova, Băieți U12: Lic. Teoretic Traian Vuia -Reșița, Fete U12: Școala Gimnazială - Smeeni (Buzău).

Pe cel de-al 3-lea loc s-au situat: Fete U10: Șc. Gimnazială nr. 6 - Drobeta Turnu Severin, Băieți U10 Școala Gimnazială A. Saligny - Focșani, Băieți U12: LPS Mircea Eliade – București, Fete U12: Școala Gimnazială nr. 18 - Baia Mare.

Micii fotbaliști au fost premiați de către președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, vice-președintele Tymbark Maspex România, Grzegorz Grabowski, de către ambasadorii proiectului, Miodrag Belodedici, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii '90 și Maria Fizcay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin și jucătoare în echipa Medik Konin, campioana Poloniei, precum și de reprezentanți ai autorităților locale.

Ne-am bucurat să fim parte dintr-un proiect atât de important care a adus pe terenul de fotbal peste 122.000 de copii, băieți și fete, în întreaga țară. Cupa Tymbark Junior este competiția de care copiii au nevoie pentru a ajunge, după mai mulți pași, la un anumit nivel al performanței, dar și pentru starea lor de bine, pentru sănătatea lor. Ne dorim ca la următoarele ediții să pornim la drum cu și mai mulți elevi înscriși și să descoperim viitoarele talente din fotbalul românesc”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Trăiri intense

Trăirile participanților au fost la cele mai înalte cote. S-au bucurat sau au simțit gustul amar al înfrângerii cu intensitatea pe care numai copiii o pot avea. Firește, întreaga prestație a micilor fotbaliști nu ar fi fost posibilă fără implicarea profesorilor care i-au antrenat și i-au învățat cum să se prezinte într-o competiție. Organizatorii îi felicită și le mulțumește tuturor cadrelor didactice implicate pe care le invită deja să se înscrie în ediția următoare a competiției.

În Cupa Tymbark Junior se pot înscrie atât echipe de băieți, cât și echipe de fete, fiind structurați pe următoarele grupe de vârstă: grupa de vârstă U8, în care se pot înscrie elevii din clasele pregătitoare, a I-a și a II-a, grupa de vârstă U10, în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12, în care pot participa elevii din clasele a V-a și a VI-a.

Suntem foarte plăcut impresionați să vedem că există atât de mulți copii cu spirit competitiv. Numărul mare de elevi înscriși demonstrează faptul că implicarea noastră vine în întâmpinarea dorinței celor mici de a-și pune în valoare talentul. Tymbark Maspex Romania încurajează practicarea sportului și urmărește atât descoperirea unor talente la fotbal, cât și formarea unor caractere frumoase”, a declarat Grzegorz Grabowski, vice-președinte Tymbark Maspex România.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de Federația Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând, în cei 17 ani de când se desfășoară, peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.

„Magnificul” Roberto de Vicenzo, jucătorul care a rescris istoria jocului de GOLF, „s-a retras” din lume la 94 de ani!... Cupa Tymbark Junior s-a încheiat. Elevi de la școli din București, Târgu Mureș și Cluj Napoca sunt marii câștigători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x