Antena Căutare

Dan Petrescu revine oficial pe banca lui CFR Cluj in meciul cu Astra Giurgiu

Fotbalul din Liga 1 se intoarce pe ecrane la sfarsitul acestei saptamani cu un nou set de meciuri din cadrul fazelor finale ale campionatului romanesc de fotbal. Vom avea dueluri interesante atat din play-out, cat mai ales din play-off, acolo unde CFR Cluj are un avans de 4 puncte in fata Universitatii Craiova, dupa disputarea primelor doua runde.

Fotbalul din Liga 1 se intoarce pe ecrane la sfarsitul acestei saptamani cu un nou set de meciuri din cadrul fazelor finale ale campionatului romanesc de fotbal. Vom avea dueluri interesante atat din play-out, cat mai ales din play-off, acolo unde CFR Cluj are un avans de 4 puncte in fata Universitatii Craiova, dupa disputarea primelor doua runde.

Meciul liderului Ligii 1 contra Astrei Giurgiu va reprezenta, de altfel, un punct mare de interes pentru microbistii romani, la pachet cu un alt duel la fel de atractiv, partida dintre FCSB si Universitatea Craiova, programata sa se joace o zi mai tarziu.

Etapa a 3-a din play-off mai prevede si confruntarea dintre Sepsi OSK si FC Viitorul Constanta.

In play-out avem urmatoarele partide: Dinamo Bucuresti-FC Hermannstadt, Concordia Chiajna-FC Voluntari, Politehnica Iasi-Gaz Metan Medias si FC Botosani-Dunarea Calarasi.

Dan Petrescu a revenit pe banca lui CFR Cluj

In weekendul precedent, presa a lansat sub forma de zvon faptul ca "Bursucul" s-ar reintoarce la fosta campioana a Romaniei. Apoi, lucrurile au inceput sa prinda contur, iar oficialii CFR-ului au confirmat ulterior faptul ca fostul international roman este foarte aproape de o revenire in Liga 1.

Duminica, 24 martie, Petrescu o conducea deja pe CFR intr-un meci amical programat cu Gaz Metan Medias, la finalul caruia a surprins oferind urmatoarea declaratie: "Chiar nu am inteles la un moment dat ce caut eu aici, pentru ca echipa era... Au fost atatea insistente din partea conducatorilor si mi-a fost greu sa refuz. Faptul ca as putea reveni cu CFR Cluj in cupele europene m-a motivat si mai mult, din acest motiv acceptand in cele din urma oferta oamenilor care m-au dorit atat de mult."

In pofida rezultatului consemnat la final, o remiza alba, Petrescu s-a declarat extrem de multumit de modul in care s-a prezentat echipa, apreciind efortul depus de baieti si intensitatea cu care s-a jucat respectiva partida amicala, in fata unui adversar care vine din play-out-ul Ligii 1.

Ceferistii au inceput jocul intr-o formula 4-2-3-1, cu Jesus in poarta, Peteleu, Vinicius, Boli, Camora pe linia de fund, Hoban si Djokovic la "inchidere", iar Ionita, Moutinho si Paun, in spatele singurului varf, Omrani. Pe parcurs au intrat si alti jucatori care sunt in vederile antrenorului Dan Petrescu pentru ciocnirea de sambata.

Fostul antrenor al liderului, Alin Minteuan, va fi pastrat, acesta urmand sa devina secundul lui Petrescu in cele 8 etape ramase pana la finalul campionatului.

Bilantul meciurilor directe CFR Cluj-Astra Giurgiu

Conform statisticilor de pe https://www.fussballwetten.info, CFR Cluj detine un record pozitiv in ultimele 5 jocuri directe cu Astra Giurgiu. In sezonul regular, CFR Cluj a reusit sa le smulga 4 puncte giurgiuvenilor, dupa 2-1 la Giurgiu si un 1-1 pe teren propriu, consemnat la mijlocul lunii februarie.

CFR Cluj si Astra Giurgiu s-au intalnit si in play-off-ul editiei precedente de campionat, ardelenii obtinand tot atatea puncte (1-1, 2-0).

Ultimul succes al Astrei ne duce in urma cu aproape trei ani, pe 16.07.2016, cand Astra Giurgiu se impunea in Supercupa Romaniei, 1-0, gratie unui gol inscris tarziu in meci de catre brazilianul William.

Etapa de fata poate lamuri mai multe lucruri in ceea ce priveste lupta la varf. O remiza intre FCSB si Universitatea Craiova, coroborata cu un succes scontat al lui CFR Cluj, i-ar duce pe clujeni la 6, respectiv 7 puncte distanta fata de principalele urmaritoare si e foarte greu de crezut ca acest ecart mai poate fi acoperit pana la finalul sezonului curent.

Multi specialisti vad acest comeback al lui "Super Dan" drept un pont in fotbal (Link), fiind de parere ca sansele la titlu ale ardelenilor au crescut considerabil. Cu el in frunte, CFR a demonstrat in multe momente ca este capabila sa se apere exemplar, dand dovada de un cinism cum rar am mai putut intalni in fotbalul romanesc.

Gabi Tamaș, prins beat în timp ce gonea cu 205 km/h în Israel! Sportivul risca închisoare în România! Ce alcoolemie au d... Recorduri sportive greu de depasit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x