Antena Căutare

David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni, la doar 17 ani! Ce scrie presa din străinătate despre el

David Popovici, înotătorul de 17 ani, a cucerit din nou aurul la proba de 200 metri liber și a devenit campion! Sportivul a câștigat opt medalii de aur în doar trei luni. Performanța făcută trece de orice imaginație! Ce scrie presa din străinătate despre el.

david popovici in bazinul de inot la natatie Galerie
David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni, la doar 17 ani! | Getty

"David Popovici este singur pe planeta lui", au scris jurnaliştii de la cotidianul L'Equipe, după ce campionul român a câştigat şi medalia de aur la 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Mental, el este extrem de pregătit să facă față oricărei provocări și asta nu pentru că se consideră cel mai bun, ci pentru că se consideră cel mai în stare să fie cel mai bun, așa cum el a spus.

L'Equipe: Popovici este singur pe planeta sa. A realizat o adevărată demonstraţie la 200 metri liber şi a câştigat cu uşurinţă

David Popovici a reușit o nouă performanță fabuloasă și a obținut aurul european și în proba de 200 de metri liber. După ce a devenit cel mai rapid întotător din lume la 100 de metri, românul a fost extrem de aproape de cel mai bun timp al legendarului Michael Phelps, transmite Hotnews.ro.

"Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1'42''97, a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovic (la 2''63) şi a austriacului Felix Auboeck (la 2''92), anun'[ news.ro.

Nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două viraje, a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial german Paul Biedermann (1'42"00)", au mai scris jurnaliştii de la publicaţia franceză.

Citește și: David Popovici, declarație surprinzătoare după ce a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber. Care a fost primul lui gând

Înotătorul român va lua startul şi în proba de 400 m liber, seriile fiind programate pe 17 august.
Luni a concurat şi Alexandra Dobrin, care s-a oprit în seriile probei de 200 m mixt individual. Ea a evoluat în prima serie, fiind descalificată.

„Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. 'Ah, încă o sutime', ăsta a fost primul gând”, a dezvăluit David Popovici.

„Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a adăugat sportivul român.

„Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a completat el.

Citește și: Felul de mâncare de care David Popovici nu se atinge. Sportivul a vorbit despre alimentația sa: „Am 7-8 mese pe zi”

Canotorii de aur de la Campionatul European, ignorați de Ministerul Sportului la întoarcerea în țară. Cum se scuză Eduar... David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber! Ce s-a întâmplat cu tânărul de 17 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x