Antena Căutare

De la Chiricheș e peste Varane la Budescu e peste Coutinho! Topul celor mai hilare comparații făcute de oamenii din fotbalul românesc!

De la Chiricheș e peste Varane la Budescu e peste Coutinho! Topul celor mai hilare comparații făcute de oamenii din fotbalul românesc!
chiriches-budescu-fotbalisti-romani.jpg

La începutul acestei săptămâni, Philippe Coutinho a devenit cel mai nou jucător al celor de la Barcelona și, totodată, al doilea cel mai scump jucător din toate timpurile, catalanii plătindu-i 160 de milioane lui Liverpool pentru brazilian. Între bazilian și Constantin Budescu există însă o legătură foarte ”strânsă”...în viziunea unora!

Știați însă că în Liga 1, undeva în Capitală, există un jucător peste Coutinho. Marin Barbu, omul care realiza minunea din acel Dinamo - Foresta 4-5, a spus că există un jucător acum în Liga 1 ce are calități mai bune decât internaționalul brazilian. Prezent într-o emisiune de sport, ”Magiun” Barbu a făcut declarația începutului de an: ”Ne mai pricepem și noi la fotbal, doar nu vorbim așa să ne aflăm în treabă. Dacă Budescu ar fi fost mai harnic. Costică are calități mai bune decât Coutinho! Budescu are și fizic mai frumos și poate știe și mai bine cu mingea decât brazilianul. Eu spun, cu toată responsabilitatea, că dacă Budescu ar fi muncit mai mult și ar fi fost mai disponibil la efort, acum ar fi fost el unul dintre cei mai buni fotbaliști ai Europei”.

Prin această declarație mai mult decât halucinantă, Marin Barbu intră într-o horă faimoasă a oamenilor de fotbal din România care au călcat grav pe bec din punct de vedere al comparațiilor făcute între fotbaliștii români și jucătorii de clasă din Vest.

Pe vremea când încă tăia și spânzura prin fotbalul românesc, ultra-celebrul Mitică Dragomir făcea o declarație incredibilă. ”Mitică de la Ligă” spunea că Florin Gardoș, o rezervă la acea vreme în echipa Stelei, este peste mult mai celebrii săi omologi de la United: "Gardoş e mai bun decât ambii fundaşi centrali de la Manchester United. Ce Rio Ferdinand? Lăsaţi-mă în pace cu Rio Ferdinand. Dacă îl ia Manchester United pe Gardoş, face carieră mondială!", spunea Dragomir în 2011. Între timp, Gardoș a ajuns în Anglia, în 2014, și chiar a jucat pe Old Trafford, dar ca rival al lui United, însă românul nu s-a apropiat nici măcar la 50% din ceea ce a reprezentat Rio Ferdinand în fotbal.

În 2013, Mihai Stoica, un om cu capul pe umeri din punct de vedere al cunoștințelor fotbalistice, avea un derapaj incredibil și îi făcea ad-hoc o statuie lui Vlad Chiricheș. Înainte de a-l aduce la Steaua de la Pandurii, Meme i-a făcut un portret de zeu lui Chiricheș: ​"Nu există fundaș central mai bun ca Vlad Chiricheș în acest moment in Europa. Este peste Raphael Varane și David Luiz", a precizat managerul ros-albastrilor de la acea vreme. Și Chiricheș, la fel ca Gardoș, a ajuns în Premier League, apoi și în Serie A, însă până la Varane sau chiar Luiz e cale mai mult decât lungă.

Din hora declarațiilor SF despre fotbaliștii români nu putea lipsi Gigi Becali, atotdeclaratorul fotbalului românesc. La scurt timp după ce l-a adus de la Viitorul, Becali l-a și pus în vitrina marilor vedete ale fotbalului: ”O să spuneți că am înnebunit, dar dacă ne ocupam de Coman, are ceva în plus față de Mbappe. Nu se compară la ora asta, dar nativ are ceva în plus. Are driblingul în plus. E mai șarpe decât Mbappe la dribling.” Între timp, Mbappe de România nu a crescut cu niciun gram în valoare. Gigi încă așteaptă...

Oamenii din fotbalul românesc au forțat nota și în privința comparațiilor autohtone, între fotbaliști român. În 2011, Marian Iancu, un fost greu al Ligii 1, spunea despre Dorin Goga că este peste Marica. "Domnul Becali nu a vorbit cu mine despre Goga. Oricum, el este cel mai bine plătit jucător român din Liga 1 şi nu cred că se încadrează în acel maxim anunţat de Becali. Când l-am cumpărat, am dat 1.500.000 de euro, deci e imposibil de transferat în campionatul intern. Este peste Marica sau Stancu", a spus Marian Iancu la acea vreme, într-o discuție cu Steaua legată de un posibil transfer al atacantului de la Poli Timișoara.

Și Nicolae Stanciu, omul care face obiectul unui transfer important în aceste zile, a fost comparat cu un jucător mult mai talentat decât el. La Euro 2016, Ioan Andone a spus despre ex-stelist că e peste ”Magicianul” Sânmărtean: ”Stanciu este în formă, e în regulă, Sânmărtean oricând poate să fie folosit 20 de minute, să-ți rezolve o fază, un gol, orice. Îl văd mai bun pe Stanciu decât pe Sânmărtean”, a spus Fălcosul.

OFICIAL: Gică Popescu a fost numit consilier al premierului Mihai Tudose. ”Baciul” va coordona organizarea EURO 2020... BREAKING NEWS! Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur de la Australian Open! Meciurile tuturor româncelor de l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x