Antena Căutare

Denis Alibec, OUT de la FCSB! Avem dovada istorică a faptului că Gigi Becali nu-și iartă fotbaliștii care îl deranjează! Povestea celor mai răsunătoare excluderi de la Steaua

Clipele lui Denis Alibec în tricoul celor de la FCSB sunt numărate. Unul dintre cei mai talentați jucători din ultimii ani ai fotbalului românesc a călcat definitiv pe bec, iar Gigi Becali lasă de înțeles că echipa lui Dică nu se va mai baza pe jucătorul pentru care a plătit peste 2 milioane.

Clipele lui Denis Alibec în tricoul celor de la FCSB sunt numărate. Unul dintre cei mai talentați jucători din ultimii ani ai fotbalului românesc a călcat definitiv pe bec, iar Gigi Becali lasă de înțeles că echipa lui Dică nu se va mai baza pe jucătorul pentru care a plătit peste 2 milioane.

Mulți ar zice că Alibec încă se mai poate ”recupera” față de patron și club, însă evenimentele din ”domnia” lui Becali la FCSB ne spun clar faptul că Alibec e OUT! Chiar ieri, patronul vicecampioanei a recunoscut, indirect, că Alibec păcălește fotbalul: ”Alibec n-are nimic, se alintă. Dacă îl supără cineva se dă accidentat, nu mai vrea să joace. Mi-a spus cineva care e prieten cu Șumudică că Alibec i-ar fi spus lui Șumudică că se dă accidentat și nu mai vrea să joace”, a spus Becali. Pentru a-i pune definitiv capăt carierei atacantului la FCSB, Becali a promis că va aduce un atacant nou: ”Nu mai vreau să stau după mendrele lui Alibec. Nu mai vreau să stau la mâna lui, să joace doar când vrea el. De asta vreau să iau alt atacant.” a continuat patronul roș-albaștrilor.

De-a lungul ultimilor 10 ani, Becali a demonstrat că între el și diplomație este drum ca de la cer la pământ. Fie că jucătorii au fost sau nu valoroși, fie că l-au ”trădat” sau nu, Becali a tăiat în carne vie și i-a expediat fără să clipească de la Steaua.

Cel mai elocvent caz în care Becali a dat cu bâta-n baltă s-a petrecut în 2007. La acea vreme, în Ghencea, locul în care juca FCSB-ul de azi, evolua un fotbalist cu 10 clase peste Denis Alibec din punct de vedere al seriozității și al valorii. Îl chema Cyril Thereau, iar azi îl vedem etapă de etapă în Serie A la Fiorentina. Ei bine, țineți-vă bine: Gigi Becali a spus despre Thereau, nici mai mult, nici mai puțin, că: ”E e bun, dar nu de supervaloare, asa cum vreau eu sa cumpăr. Nu e de Steaua”.

Ei bine, de la Steaua, Thereau a ajuns în Belgia, la Anderlecht, iar ulterior în Serie A, acolo unde a marcat 75 de goluri pentru Chievo, Udinese și Fiorentina. E un număr de goluri pe care niciun alt atacant adus de Becali nu l-ar marca în această viață. Nici măcar în Liga 1.

Thereau nu a fost singurul jucător străin care a suferit la Steaua lui Gigi Becali. Un alt caz celebru este cel al brazilianului ”de buzunar” Elton. Adus de ochii ”iscusiți” ai lui Mihai Stoica, bietul brazilian a fost prea ”circar” pentru gusturile lui Gigi Becali. ”Nu vreau circ pe stadion! L-am dat afară pentru că nu aveam ce face cu el! Ce jucător e Elton?!”.

Peste un an, în 2008, la Steaua ajunsese un brazilian atipic, Arthuro. Mare ca un zid, sud-americanul a fost ochit rapid de Becali și pus pe liber: "Steaua nu are atacant! Arthuro ştie cu mingea, dar e indolent! Nu mai are ce căuta la Steaua, e nepăsător, îşi bate joc de munca echipei. Sare mingea din el ca din colţul mesei.”

Becali s-a păcălit și cu jucătorii străini din Liga 1. În 2009, Steaua l-a luat pe Semedo de la CFR Cluj și părea că a dat lovitura. La scurt timp, Becali a fost sincer și a declarat: ”Sunt cel mai mare dobitoc! Nu-mi vine să cred cum au reușit să mă păcălească cei de la CFR! Ei au cerut, eu am dat, dar Semedo nu face nimic pe teren. Dacă se lovește de un adversar, se învârte ca un titirez!”

Thereau, Elton, Semedo și Arthuro sunt doar o mică parte dintre jucătorii ”exmatriculați” repede de ochii de mare cunoscător al lui Becali. Pe această listă îi mai putem adăuga pe Dayro Moreno, Carlos, Andrey, Golanski, Abel Moreno, Habibou, Saban sau Grzelak.

Credeați că Becali a avut contre doar cu străinii de la Steaua ? Nici pe departe. Denis Alibec are urmași faimoși pe lista jucătorilor puși la zid de patron în ultimul deceniu.

În aceeași perioadă a anilor 2008-2009, la Steaua ajungea un jucător la mare căutare în Liga 1 a acelor vremuri, Janoș Szekely. ”Eu îl dau afară din casa mea şi el nu vrea să plece? Asta e obrăznicie, e tupeu! Dacă vrea să rămână cu adevărat la Steaua, să vină mâine şi să spună că acceptă să îi reducem contractul la 150.000 de euro.”, spunea Becali despre jucătorul pentru care plătise 1,5 milioane de Euro.

La începutul sezonului 2011-2012, Gigi Becali dădea o dublă-lovitură în fotbalul românesc, cel puțin așa credea el. Cei mai galonați frați ai fotbalului mioritic din acea perioadă, Mihai și Florin Costea semnau cu Steaua pe sume colosale pentru nivelul fotbalului românesc, dar mai ales pentru nivelul lor ca fotbaliști. Primul semna pentru 1,4 milioane de Euro, sumă de transfer, iar al doilea pentru 300,000 de Euro salariu.

Treptat, Becali s-a prins de țepele luate și a trecut la măsuri radicale. Pe Florin l-a dat afară în iunie 2012, iar pe Nilă.... "Cu Mihai Costea o să mai am răbdare încă un an. Dacă nu confirmă după un an, va trebui să ne despărţim. Chiar ar trebui să facem teste de inteligenţă. Eu nu ştiam că lui i se zice Nilă. Eu i-am zis aşa lui Florin şi el mi-a răspuns că nu el e Nilă, frate-su e. Dar i-am zis: Bă, tu tot Nilă eşti!", a povestit Gigi Becali la acea vreme.

Unul dintre cei mai tehnici jucători din ultimul deceniu din fotbalul românesc, Tibi Bălan, a ajuns și el la Steaua în 2011. Văzut ca un playmaker de clasă în vremea Sportul Studențesc, Bălan a dezamăgit total la Steaua, iar Gigi Becali i-a decis rapid soarta. "Nu am ce să mai fac cu Tibi Bălan. Îi fac șicane că sunt nemulțumit. A primit la Steaua 200 000 de euro, nu a încasat atâția bani în toată cariera lui. Nu a jucat nimic și a luat 200 000 de euro. Vreau să scap de el și nu pot. I-am zis că îi dau toți banii care mai trebuie să îi ia, numai să se ducă și el nu vrea. Adică vreau să scap de tine și tu nu pleci?", a spus finanțatorul Stelei.

În 2016, în mandatul lui Reghecampf, Becali a fost afectat de un eșec rușinos cu Gaz Metan Mediaș și l-a exclus din lot pe Bogdan Mitrea, un biet fundaș central certat cu meseria în perioada petrecuta la FCSB. ”Dacă vezi că Mitrea nu poate la nivelul ăsta, nu-l bagi. A greşit şi Reghe. El este băiat cuminte, băiat bun, dar nu poate face faţă la Steaua. Mitrea nu va mai juca niciodată la Steaua. Nu am nimic cu băiatul, nicio răutate, dar n-are ce căuta pe teren la Steaua. Dă cu capul, face fault, deviază în poartă.” spunea Becali de jucător.

Prezentul ne arată un război rece la FCSB între Becali și o parte dintre jucători. În afară de Alibec, pe făraș mai sunt Golofca, De Amorim, Achim, Larie și Artur Jorge.

surse declarații: gsp.ro, digisport.ro

Au trecut 31 de ani de la finala Cupei Intercontinentale Steaua - River Plate! Amintiri spumoase despre un meci în care ... Prieteniile vechi și noi! Duelul Gloria - Ceahlăul din fosta Divizie A are urmași pe măsură în Liga 1. FCSB și Dinamo, e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x