Antena Căutare

Dezastru pentru ex-jucătorii FCSB! Încă unul e OUT de la echipă! Istoria jucătorilor români care nu fac față la echipele importante din Europa

Toamna lui 2017 aducea un transfer surprinzător pentru fotbalul românesc. Iasmin Latovlevici, un fundaș român de 31 de ani fără prea mari sclipiri pe harta fotbalului european, semna cu legendara echipă turcă Galatasaray. Acum, la exact 4 luni de la transferul carierei, apărătorul stânga demonstrează că legea conform căreia românii nu fac față la echipe importante i se aplică și lui.

Presa din Turcia anunță că jucătorul de națională din România Iasmin Latovlevici a ajuns la un acord cu Sivasspor, o echipă modestă din prima ligă a Turciei. În septembrie, Lato semna un contract pe un an cu drept de prelungire pe încă unul cu Galata și spera că evoluțiile sale îi vor aduce fericirea la Istanbul. Din păcate, evoluțiile slabe, la care s-au adăugat și accidentările, l-au scos din cărți și din echipă. După doar 9 meciuri jucate în toate competițiile acestui sezon, fundașul de 31 de ani este nevoit să plece de la echipa de top a Superligii turce.

Prin acest eșec profesional, Iasmin Latovlevici nu face altceva decât să intre pe lista destul de stufoasă a jucătorilor români care nu fac față la echipe de top sau în campionatele de prim plan din Vestul Europei.

Cazul cel mai elocvent care confirmă faptul că românii sunt la mare distanță de fotbalul de top este cel al lui Vlad Chiricheș. Căpitanul echipei naționale a României a făcut, în 2013, pasul către fotbalul adevărat din Europa. Prima experiență a fost Tottenham, una dintre echipele tari din Premier League. Chiricheș a jucat 41 de meciuri în Anglia, însă după aproape fiecare evoluție presa îl critica pentru gafele și prestațiile sale modeste. Din 2015 a ajuns în Serie A, la Napoli, unde pare că a semnat cu banca de rezerve. Când se accidentează Koulibaly sau Albiol, Chiricheș mai prinde minute, însă în puține rânduri profită de ele.

Articolul continuă după reclamă

Pe 3 ianuarie, Chiricheș a revenit printre titularii lui Napoli, însă a fost veriga slabă a echipei sale în eșecul cu Atalanta din Cupă, 2-1 pe San Paolo. A avut mult de tras cu Papu Gómez și argentinianul l-a depășit în mai multe rânduri, ambele goluri pornind de la decarul bergamasc, care a și marcat, prea ușor.

Mai mult ca sigur, pentru Chiricheș va urma o nouă perioadă de izolare pe bancă, dacă nu cumva chiar un transfer. Câteva echipe din Turcia s-au înscris deja în lupta pentru semnătura românului.

Colegul lui Chiricheș din apărarea glorioasă a Stelei din urmă cu o jumătate de deceniu, Florin Gardoș, se află într-o situație mult mai dificilă. Ultimul meci jucat de Gardoș la prima echipă a lui Southampton a avut loc pe 28 ianuarie 2017. A fost un eșec, 0-5, cu Arsenal. Nimeni nu știe ce se întâmplă cu Gardoș în aceste momente. Cert e că apare în anale ca fiind jucătorul ”Sfinților”.

Rămânem la linia defensivă a Stelei de odinioară și ajungem la un alt jucător cu probleme de adaptare în fotbalul mare. Alin Toșca este tot mai aproape de o despărțire de Betis Sevilla, după un an petrecut la gruparea andaluză. Fundașul român este anunțat de spanioli drept unul dintre jucătorii de care formația de pe Benito Villamarin are șanse foarte mari să se despartă în luna ianuarie. Ajuns la Betis de la FCSB la începutul lui 2017, Toşca a bifat doar 7 meciuri în acest sezon pentru alb-verzi.

Dintr-o poveste de basm în urmă cu un sezon, Belgia s-a transformat într-o tragedie fotbalistică pentru românii de acolo. După un început promițător, doi steliști și un dinamovist s-au stins extrem de rapid la Anderlecht și Brugge.

Stanciu și Chipciu păreau să rupă norii la campioana Anderlecht, însă după un sezon la Bruxelles, cei doi sunt pe făraș. Primul, cel mai scump jucător din istoria campionatului României, a dezamăgit total, iar acum revine spre Est, către Sparta Praga. Chipciu este și el cu bagajele la ușă, fiind aproape de Turcia, tărâmul românilor.

Nici dinamoviștii nu o duc mai bine în Vest. În ultima zi de mercato din startul lui 2017, Dinamo se înţelegea cu FC Brugge pentru transferul lui Dorin Rotariu (22 de ani). Belgienii plăteau 2,2 milioane de euro în schimbul mijlocaşului și sperau că au adus un jucător de mare valoare. După nici 6 luni, Rotariu a dispărut din planurile belgienilor, iar o echipă din subsol, Mouscron, cu Mircea Rednic pe bancă, i-a întins un colac de salvare.

Europa mai are o serie de jucători români aflați în prag de plecare de la echipele lor de club. Adi Popa nu a convins la Reading, Ianis Hagi nu are loc la Fiorentina, iar Torje și Grozav nu au putut face față la Rostov, în Rusia.

Singurele raze de speranță ale fotbaliștilor români din Vest vin din Belgia și Franța. Răzvan Marin, jucătorul revelație din 2017, este titular incontestabil la Standard Liege, un club important din Jupiler League, iar Ciprian Tătărușanu, titularul postului de portar din naționala României a confirmat la Nantes în Ligue 1.

BREAKING NEWS! Barcelona a realizat al doilea cel mai scump transfer din istoria fotbalului: Coutinho, pe Nou Camp pentr... Ciprian Marica, moment penibil, într-un restaurant de fițe. Soția l-a salvat, la timp, după ce era "să spele vase&q...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x