Căutare Live

Distrugerea unei povesti perfecte! Lance Armstrong: "Totul a fost o minciuna. Nu puteam castiga fara dopaj"

Fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu acordat celebrei prezentatoare Oprah Winfrey, ca a folosit substante interzise de-a lungul carierei. "Nu puteam castiga nimic in acea perioada daca nu ma dopam", sunt cuvintele care schimba istoria ciclismului mondial.

Spovedania lui Lance Armstrong a constat in raspunsul la 112 intrebari. Fostul ciclist i-a deschis usa casei sale din Austin, Texas, celebrei prezentatoare Oprah Winsfrey pentru un interviu eveniment.

"Am luat EPO, testosteron si m-am folosit de transfuzii sanguine", sunt cuvintele care arunca in aer performantele lui Lance si le dau dreptate celor care, pentru multi ani, s-au chinuit sa-i scoata la iveala trisarea. Pana acum, indiferent de omul pe care il avea in fata, americanul nega folosirea substantelor interzise in obtinerea performantelor sale.

"Nu eu am fost cel care a inventat cultura dopingului, dar nici n-am facut ceva pentru a stopa acest lucru. In acea perioada, nu puteai castiga nimic fara sa folosesti substante interzise. Iar eu am vrut sa castig". Cuvintele sunt reci, la fel ca acele si substantele care l-au facut sa invinga de sapte ori in Turul Frantei.

Si-a tradat fanii, echipa, prietenii, dar cel mai grav e ca s-a tradat si pe el. "Sunt penibile vorbele mele de pana acum. Ma simt ridicol sa vad cum ii faceam mincinosi pe cei din fata mea cand, de fapt, singurul care nu spunea adevarul eram eu. Doar eu".

COCKTAIL-UL PERFORMANTEI

"Eu foloseam EPO, nu foarte mult, testosteron si transfuzii sanguine. Aveam un program strict, care ma facea sa fiu curat in momentul cursei. Nu erau asa multe controale in perioadele de pregatire, acele momente cand puteam fi depistat". Vorbele dor. Inchid rana culpei pentru Lance, dar o deschid pe cea a fanilor care tresareau de bucurie atunci cand bicicleta lui Lance trecea prima linia de sosire. Ei sunt fanii, cei care s-au dopat cu Lance. Campionul lor.

Intrebarile curg, la fel ca raspunsurile. Emotiile nu exista la masa, poate doar la cea din fata ecranului. A milioanelor de ecrane care priveau cum povestea perfecta se spulbera. Raspuns cu raspuns. "Totul a fost o mare minciuna. M-am vindecat de cancer, am o familie minunata, iar cariera imi arata sapte victorii imense in Turul Frantei. O minciuna, o poveste falsa, pe care nu numai ca m-am ferit s-o opresc, dar m-am gandit cum s-o fac sa fie si mai buna".

Stiu, e greu de crezut. Vorbele nu apartin vreunui procuror care incearca sa-l acuze. Sunt cuvintele lui Lance. Cuvinte adevarate despre o poveste mincinoasa.

REGRETUL CARE APASA

"As fi vrut sa pot schimba lucrurile, sa iau alte decizii, dar nu mai pot acum. Iubesc sportul si sunt gata sa ajut la curatarea lui de astfel de cazuri. Sigur, eu nu sunt cel mai credibil personaj cu care sa lupti impotriva dopajului. USADA a venit la mine la usa cand au avut marturiile, daca nu ii dadeam in judecata si ajungeam la o intelegere, atunci totul ar fi fost altfel. As da oricat sa mai sune o data usa", spune Lance despre perioada in care a crezut ca dovezile nu sunt altceva decat niste declaratii cumparate.

S-a inselat. Pentru prima data cand rolurile s-au schimbat, pentru intaia oara cand marele Armstrong a gresit cocktail-ul. Acum a recunoscut. S-A DOPAT. Au cazut miturile, a cazut legenda. Dar, poate, micii ciclisti inca vor vrea sa fie Lance. Marele castigator scos de istoria neagra a dopajului.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articole
Capitanul colectionar! John Terry isi pastreaza banderolele... GSP TV iti propune primul jurnal de bataie! Azi, de la 23:00, ai "Fight News"...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri