Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

DOLIU în lumea tenisului! S-a stins din viața la doar 30 de ani! Tatăl ei, celebru la Dinamo Kiev, a evoluat contra Stelei la Monaco!!!

Elena Baltacea, fostă numărul unu în tenisul feminin britanic, a încetat din viaţă, la 30 ani, în urma unui cancer la ficat, a anunţat familia sa, duminică la Londra, potrivit Agerpres.

Elena Baltacea, fostă numărul unu în tenisul feminin britanic, a încetat din viaţă la vârsta de 30 ani, în urma unui cancer la ficat, a anunţat familia sa, duminică la Londra, scrie Agerpres, citată de jurnalul.ro.

Născută în Ucraina, Elena Baltacea s-a mutat în Marea Britanie în copilărie, împreună cu tatăl său, fostul fotbalist Serghei Baltacea, care a evoluat în cursul carierei sale la Dinamo Kiev şi Ipswich Town. În 1987, la Monaco, Baltacea, titular, a pierdut, cu 1-0, finala Supercupei Europei, contra Stelei, gol Hagi. Ea a devenit jucătoare profesionistă în 1997, atingând în 2010 locul 49 în ierarhia WTA, cel mai bun din cariera sa.

Elena Baltacea a participat la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, însă a fost nevoită apoi să se retragă în anul următor, din cauza unor probleme la genunchi. S-a măritat în decembrie 2013 cu antrenorul său, Nino Severino, înainte de a fi diagnosticată cu cancer, anul acesta în luna ianuarie.

Chiar înainte de a se retrage din circuitul WTA, Elena Baltacea a înfiinţat o academie de tenis pentru tinerii jucători din Ipswich.

Recomandari