Antena Căutare

Dortmund bate pe Schalke si devine lider. Vezi toate rezultatele din Germania!

Monchengladbach a stat pe primul loc in clasamentul Bundesligii mai putin de 24 de ore, locul sau fiind luat de cealalta Borussia, Dortmund, care a invins pe Schalke cu 2-0 in derby-ul Ruhr-ului si, profitand de un golaveraj mai bun, a devenit noul lider al campionatului Germaniei, cel putin pana duminica, atunci cand Bayern Munchen va juca la Mainz.

Campioana si-a luat revansa in fata marii sale rivale dupa esecul din Supercupa Germaniei, golurile marcate de polonezul Robert Lewandowski si de brazilianul Felipe Santana confirmand superioritatea evidenta a Borussiei. Schalke, la care Marica a intrat in minutul 79, nu a amenintat deloc poarta lui Weidenfeller si pierde teren in lupta pentru titlu.

Cel mai spectaculos meci al etapei s-a jucat la Berlin, acolo unde Hertha si Leverkusen au incheiat la egalitate, scor 3-3. Gazdele aveau deja 2-0 in minutul 18, dupa reusita lui Lasogga si autogolul lui Toprak, insa vicecampionii editiei trecute au revenit senzational si au trecut in avantaj prin hattrickul elvetianului Derdiyok. Echipa din capitala a mai inscris odata, cu noua minute inainte de final, prin Lasogga si a evitat infrangerea.

Nou-promovata Augsburg, ocupanta ultimului loc, a reusit doar a doua victorie a sezonului, 2-0 pe teren propriu in fata lui Wolfsburg, gratie golurilor marcate de Brinkmann si Kapllani, in timp ce penultima clasata, Freiburg, a obtinut in extremis o remiza la Hoffenheim, reusita lui Dembele din ultimul minut anuland avantajul gazdelor, adus de Firmino in prima repriza.

Rezultate Bundesliga, etapa a 14-a:
B. Dortmund - Schalke 2-0
Nurnberg - Kaiserslautern 1-0
Hoffenheim - Freiburg 1-1
Augsburg - Wolfsburg 2-0
Hertha - Leverkusen 3-3

Clasament: 1.Dortmund 29p, 2.Monchengladbach 29p, 3.Bayern Munchen 28p (13j), 4.Schalke 25p... 16.Mainz 12p (12j), 17.Freiburg 12p, 18.Augsburg 11p.

Sursa: antena3

Foto: Intact Images / EPA

Vinde Iancu Timisoara? Autoritatile locale negociaza preluarea lui Poli... CSM U Baia Mare, pentru a treia oara consecutiv campioana Romaniei la rugby...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x