Antena Căutare

Dupa 140 de ani, se reediteaza prima finala din istoria Cupei Angliei

Wanderers si Royal Engineers se vor reintalni dupa 140 de ani pentru a reedita prima finala din istoria Cupei Angliei. Pe 16 martie 1872, Wanderers se impunea cu 1-0 si devenea prima castigatoare a competitiei.

Acum 140 de ani, pe stadionul Kennington Oval, 2000 de englezi se adunasera pentru prima finala de cupa. Ultimul act ii punea fata in fata pe tinerii londonezi de la Wanderers si pe inginerii militari sositi sub titulatura Royal Engineers.

Wanderers avea sa se impuna cu 1-0 prin golul inscris de Morton Betts, devenind astfel primul club universitar din lume care castiga o competitie fotbalistica. “Scolarii” au castigat de cinci ori Cupa Angliei, dar s-au desfiintat in anii 1880. S-au reinfiintat in 2009 si evolueaza in liga a opta engleza, pe un stadion de aproape 14.000 de locuri, dotat cu instalatie de nocturna.

Finalistii de-atunci, Royal Engineers, au pastrat neintrerupta traditia inceputa in 1863, primind in randul lor militarii Armatei Britanice pasionati de fotbal. De la acea finala din 1872, cele doua echipe nu s-au mai intalnit niciodata.

Ramane o enigma cum meciul la care Wanderers si Royal aliniau cate 8, respectiv 7, atacanti in formula de start s-a terminat cu doar un singur gol marcat. Reeditarea acelei finalei va avea loc tot pe arena Kennington, unde organizatorii spera sa bata asistenta de acum 140 de ani.

Oficial: Bucurestiul si-a depus candidatura pentru CE 2020!!!... Tecau si Lindstedt, la a doua infrangere in Turneul Campionilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x