Antena Căutare

Echipa feminina de spada e din nou campioana mondiala

Romania e campioana mondiala la spada. Ana Maria Brinza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu si Anca Maroiu si-au pastrat titlul mondial cucerit anul trecut.

Dupa o confruntare la limita cu reprezentantele Chinei, cele patru spadasine antrenate de Dan Podeanu au reusit sa cucereasca cea de-a doua medalie consecutiva de aur in proba pe echipe, impunandu-se dupa tusa de aur a Simonei Alexandru, cu 27-26.

Primele patru reprize nu au fost cele mai bune pentru cele patru romance. Chinezoaicele s-au desprins la 11-8, insa Simona Alexandru ne-a adus din nou in avantaj, 12-11. Au urmat asalturile Simonei Alexandru si a Anei Brinza care au marit diferenta la trei puncte, 20-17. Chiar daca a intrat pe plansa accidentata, Ana Brinza, medaliata cu bronz si in proba de individual, nu i-a lasat nici o sansa lui Anqi Xu.

Loredana Iordachioiu a mentinut avantajul Romaniei, reusind sa o stopeze pe Yujie Sun. Ultima care a intrat pe plansa a fost Simona Alexandru. Romanca a avut un debut mai ezitant, iar Na Li, campioana mondiala la individual, a profitat de sansele oferite si a egalat, 26-26. A urmat minutul de prelungire in care Simona a fost perfecta si a facut tusa de aur, cea care a adus si victoria.

Medalia de aur cucerita de echipa feminina de spada reprezinta primul succes major obtinut de sportivii romani in acest an, intr-o proba olimpica.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Gigi Becali se ia de Florin Costea: "E mortaciune"... U Cluj FC Brasov 1-0 \ Ardelenii, la un punct de Dinamo!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x