Antena Căutare

Euro 2024: România - Ucraina 3-0! Debut fulminant pentru tricolori!

Naționala de fotbal a României a debutat cu dreptul la Campionatul European din Germania cu o victorie de răsunet în fața Ucrainei, scor 3-0. Golurile tricolorilor au fost înscrise de Nicușor Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Euro 2024: România - Ucraina 3-0! Debut fulminant pentru tricolori!
Debut cu dreptul pentru România la Euro 2024 | hepta.ro

România a revenit la un turneu final, după o pauză de opt ani și spera să înceapă cu dreptul. „Tricolorii” care au evoluat ultima dată la EURO 2016, întâlneau Ucraina, la Munchen, pe Allianz Arena, în primul meci oficial dintre cele două echipe.

În fața unui stadionul plin, cu toate cele 70.000 de locuri ocupate, între care în jur de 30.000 de suporterii români, ucrainenii au început mai bine meciul. Elevii antrenați de Serghei Rebrov au controlat startul de partidă, însă fără să-și creeze prea multe ocazii la poarta lui Niță.

În minutul 30, Nicușor Stanciu a marcat cu un şut fabulos de la 20 de metri, direct în vinclu, după o eroare gravă în defensiva ucraineană. Golul le-a dat aripi elevilor antrenați de Edi Iordănescu, care au mai ratat o ocazie uriașă prin același Nicușor Stanciu. Căpitanul naționalei a fost la un pas să dea un gol direct din corner, însă mingea a lovit bara.

După pauză, tricolorii au continuat jocul bun și au marcat la numai cinci minute de la reluare prin Răzvan Marin. Milocașul de la Empoli a înscris cu un şut de senzaţie de la 20 de metri!

Articolul continuă după reclamă

Românii au rămas în ofensivă, iar șapte minute mai tărziu s-a făcut 3-0. Dennis Man a centrat în fața careului mic, iar Drăguș a băgat mingea în plasă.

După golul trei, elevii antrenați de Edi Iordănescu au redus turația și au preferat să conserve rezultatul, reușind să păstreze poarta imaculată în ciuda ocaziilor din ultimul sfert de oră ale ucrainenilor.

ECHIPE:

România (4-3-3): Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguş, Coman

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea

Selecționer: Edward Iordănescu

Ucraina (4-2-3-1): Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko – Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

Selecționer: Serghei Rebrov

Este cel mai categoric succes întregistrat de naționala de fotbal a României la un turneu final european. ”Tricolorii” se află la a 6-a participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei).

Următorul meci de la Euro va fi pe pe 22 iunie, de la ora 22:00, cu Belgia, pe stadionul Rhein Energie, din Koln. În ultimul meci din grupe, România va juca împotriva Slovaciei, pe 26 iunie, de la ora 19:00, pe Waldstadion, din Frankfurt.

Momentul inedit în care Denis Popescu s-a calificat în semifinale la CE de natație de la Belgrad, transmise în AntenaPLA... Aissia Prisecariu şi Denis Popescu, calificați în Finale, la CE de natație de la Belgrad, transmise în AntenaPLAY...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x