Antena Căutare

F1/2010, MP Bahrain: Pole position pentru Vettel. Schumi, pe 7

Sebastian Vettel va pleca de pe primul loc in Marele Premiu al statului Bahrain, in timp ce Michael Schumacher a stabilit al saptelea timp la revenirea in F1.

Desi Fernando Alonso a fost considerat principalul favorit al calificarilor in urma rezultatelor din teste si antrenamente, cel care va pleca din pole position este Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing fiind cronometrat cu 1:54.101. La fel de surprinzator este ca Felipe Massa a stabilit un timp mai bun decat coechipierul sau si va pleca de pe locul 2, in timp ce Alonso a stabilit doar al treilea timp la volanul monopostului Ferrari F10.

Desi a fost acuzata de obtinerea unor avantaje prin incalcarea regulamentului tehnic, McLaren Mercedes nu a reusit decat locurile 4 si 8 in calificari prin Lewis Hamilton si Jenson Button, primul dintre ei fiind cu peste o secunda mai lent decat Vettel.

Nici Mercedes GP nu a avut debutul de sezon pe care il dorea seful Ross Brawn. Revenit in Formula 1 dupa o absenta de trei sezoane, septuplul campion mondial Michael Schumacher a ramas in umbra "lupilor" tineri si, la capatul a unei ore in care nu a iesit in evidenta, a stabilit al 7-lea timp al zilei dupa ce a fost cronometrat cu 1:55.554, urmand sa plece din spatele celui de-al doilea pilot al echipei Red Bull Racing, Mark Webber.

Renault a ocupat locul 9 prin Robert Kubica, in timp ce Force India a confirmat forma buna din teste si a obtinut accesul in top 10 prin Adrian Sutil. Pentru prima oara in ultimii ani, calificarile evidentiaza performantele reale ale pilotilor si monoposturilor, intrucat acestia utilizeaza cantitatea minima de combustibil necesara pentru a obtine un timp cat mai bun. Totusi, pilotii care acced in Q3 au obligatia de a incepe cursa cu aceleasi pneuri cu care au incheiat calificarile, iar acest lucru poate conduce la diferente minore de timp, in functie de specificatiile alese pentru cauciucuri.

Sursa: www.automarket.ro

Universitatea Craiova - FC Brasov 3-0... Hanescu va da piept cu Federer in turul II de la Indian Wells...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x