Antena Căutare

F1, MP Monza: Show Schumacher, pe muzica lui Vettel

Desi a pierdut avantajul Pole-ului in primul viraj, Sebastian Vettel a demonstrat inca o data la Monza ca nu are rival si a castigat cursa cu un avans de peste 10 secunde in fata principalului sau urmaritor, Jenson Button. Septuplul campion mondial, Michael Schumacher, a facut insa un show total, aratand ca, desi nu are masina, inca mai poate. 28 de ture s-a chinuit Hamilton sa treaca de el! Cea de-a treia treapta a podiumului a fost completata de Fernando Alonso.

Vettel are talent, ambitie, dar si masina. La start, Alonso a tasnit ca din pusca de pe locul 4 al grilei si a reusit sa-i fure Pole-ul germanului, dand sperante fanilor Ferrari, aflati pe teren propriu. Cateva tururi mai tarziu insa, Vettel l-a depasit fara drept de apel si a preluat controlul cursei, pe care nu l-a mai cedat pana la sfarsit, cu fiecare tur departandu-se vizibil de urmatoriii sai.

Omul cursei de la Monza a fost insa "batranul" Schumacher. Plecat de la 7, in primul viraj dupa start Schumi a urcat pana pe 4. Apoi, in turul 4 l-a depasit impecabil pe Hamilton si a ajuns pe 3, dandu-i emotii lui Alonso de cateva ori. Spaniolul a rezistat si a inceput sa de indeparteze, iar "SCH" a ramas sa se bata cu Hamilton. Si l-a chinuit! In turul 14, Lewis a reusit sa-l depaseasca, dar germanul i-a dat replica spectaculos, trecand de el pe exteriorul virajului Parabolica. Iar pana in turul 28, toate incercarile lui Hamilton au esuat, Michael desenand trase impecabile, bazate si pe experienta acumulata pe acest circuit in anii petrecuti la Ferrari. Nu degeaba e septuplu campion!

Intre timp, Jenson Button l-a ajuns din urma pe coechipierul sau, Lewis Hamilton, si amandoi au reusit pana la urma sa treaca de Schumi. Pe acceleratie si cu DRS-ul activat, Button a trecut pe langa Michael de parca acesta statea pe loc.

Schumacher a demonstrat insa ca inca mai poate sa faca spectacol ca pe vremuri! Si a terminat cursa pe 5.

O alta figura frumoasa la Monza a facut Bruno Senna, nepotul legendarului Ayrton Senna, care a otinut astazi primele puncte in Formula 1, incheind pe pozita a 9-a.

Clasament MP al Italiei (Monza)











Clasamentul general al pilotilor:
1. Sebastian Vettel 284 puncte;
2. Fernando Alonso 172;
3. Jenson Button 167;
4. Mark Webber 167;
5. Lewis Hamilton 158;
6. Felipe Massa 82;
7. Nico Rosberg 56;
8. Michael Schumacher 52;
9. Nick Heidfeld 34;
10. Vitali Petrov 34

Clasamentul general al constructorilor:
1. Red Bull 451 de puncte;
2. McLaren-Mercedes 325;
3. Ferrari 254;
4. Mercedes GP 108;
5 Lotus Renault 68;

Foto: Intactimages / EPA

Tara Galilor, la un pas sa castige in fata Africii de Sud la Cupa Mondiala de rugby... Mutu a debutat cu stangul la noua echipa / Cesena - Napoli 1-3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x