Antena Căutare

FCSB, echipa care distruge fotbaliști - episodul V. Cum a decăzut complet jucătorul comparat cu Belodedici, Busquets, Gică Popescu și Lupescu

Cerul e albastru, apa e udă, iar FCSB continuă să facă ceea ce știe mai bine în ”era Becali”: să distrugă fotbaliști! După ce în episodul IV al deja obișnuitei ”Saga” intitulată ”FCSB, echipa care distruge fotbaliști”.

Cerul e albastru, apa e udă, iar FCSB continuă să facă ceea ce știe mai bine în ”era Becali”: să distrugă fotbaliști! După ce în episodul IV al deja obișnuitei ”Saga” intitulată ”FCSB, echipa care distruge fotbaliști” am văzut cum Moruțan (deși nu a ajuns încă la FCSB) și Denis Alibec au ieșit total din formă, astăzi vedem cum o mare speranță a Ligii 1, Dragoș Nedelcu, dispare din lumina laudelor.

Un alt jucător pe care FCSB și Gigi Becali l-au pus la pământ în acest sezon este Dragoș Nedelcu. Jucătorul de 21 de ani a fost unul dintre cele mai scumpe transferuri făcute de FCSB în acest sezon, 2 milioane de euro plătindu-i Becali lui Hagi pentru mijlocaș.

Între timp, ca orice transfer care respectă tradiția la FCSB, Nedelcu s-a stins. Mijlocaşul venit de la Viitorul a fost printre cei mai criticaţi jucători, pe tot parcursul sezonului. În meciul cu Iaşi, Nedelcu a fost rezervă, dar a intrat la pauză, în locul lui Pintilii.

Înainte de a păși pe gazonul din Copou, Nedelcu arăta precum un jucător cu psihicul la pământ. Imediat după ce Dică l-a anunţat că urmează să-i ia locul lui Pintilii, Nedelcu s-a aşezat pe bancă, şi-a sprijinit capul în mâini şi părea că spune o rugăciune. În acest timp, Morais şi Gnohere îl consolau și-l încurajau în acelaşi timp, de parcă jucătorul tocmai ratase un penalty într-o finală de Cupă Mondială.

FCSB, echipa care distruge fotbaliști - episodul V. Cum a decăzut complet jucătorul comparat cu Belodedici, Busquets, Gică Popescu și Lupescu

captură foto: Telekom Sport

Dragoș Nedelcu nu a fost tot timpul un ”pariu pierdut” la FCSB. Să nu uităm că, nu demult, mai precis în toamnă și în iarnă, mai mulți oameni de fotbal îl ridicau în slăvi pe jucător.

Ce spunea Gigi Becali despre Nedelcu, după FCSB - Plzen 3-0, meci din grupele Europa League, septembrie 2017:

”Sunt foarte bucuros că la Steaua deja se naște o echipă pe care o dorim noi toți. Am dat 3 goluri, am făcut spectacol. Ce să vreau mai mult de la fotbal decât ce bucurie mi-a făcut Steluța în seara asta? N-are cine să ne ia fața în grupă. Nedelcu este o încântare, un frumos diamant.”, a spus patronul în fața presei.

Peste alte câteva luni, în ianuarie 2018, Nedelcu intra în colimatorul de laude al lumii fotbalului din România.

Belodedici, Busquets, Gică Popescu și Lupescu. Toți erau adunați într-un singur jucător: Dragoș Nedelcu. Cumpărat de vicecampioană de la campioana Viitorul pentru 2 milioane de euro, jucătorul de 20 de ani nici nu transpirase bine la FCSB că etichetele erau deja lipite pe el de ”specialiștii” din fotbal.

Adrian Falub l-a comparat cu Lupescu și Popescu: "De la Gică Popescu şi Lupescu n-am mai văzut un jucător precum Dragoş Nedelcu. Face excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. Are inteligenţă în joc, clarviziune, pase fine şi reuşeşte să-şi pună în valoare colegii"

Ilie Dumitrescu l-a adus mai în spate: ”Îmi place mult de Nedelcu, a demonstrat că are niște calități extraordinare. Iese cu mingea la picior, este mereu cu privirea sus. Are un stil elegant, cum era Belo pe vremuri”.

Gigi Becali l-a asemuit cu un star al Barcelonei: ”De când am luat acceptul și am închis afacerea trăiesc o bucurie, pentru ca am luat ce e mai bun in Romania la ora asta. Nedelcu nu poate fi mijlocaș central mai bun decât Casemiro, dar poate fi fundaș central mai bun ca Pique.”

Mihai Stoica a forțat nota. Nedelcu e Busquets și Lupescu la pachet: ”Dragoș Nedelcu are calităţi să ajungă un jucător mare. Vede foarte bine jocul, un băiat echilibrat, e o achiziţie bună. Ca profil, este ceva din Busquets, deşi Busquets pasează scurt. Nu e noul Gică Popescu. Hai să spunem că e ca Lupescu. Nedelcu se apropie de Lupescu, discutând ca profil de jucător. E inteligent, ştie să acopere spaţiile și pasează bine”

Între timp, mutat de pe un post pe altul, din linia defensivă în cea mediană, Nedelcu s-a prăbușit total la FCSB. Critica de patron, scos din lot în dese rânduri de Nicolae Dică, Nedelcu este acum o umbră a jucătorului care impresiona la Viitorul în sezonul trecut.

Așadar, lista fotbaliștilor distruși de mirajul transferului la FCSB se mărește! Iată ce jucători mai fac parte din ea:

Dennis Alibec
Cel mai clar exemplu de fotbalist ”fruntaș în Provincie”, dar codaș la FCSB este cel mai lui Denis Alibec. Văzut ca un zeu după venirea la roș-albaștrii, omul care rupea norii la Astra Giurgiu s-a transformat într-un jucător de care Nicolae Dică chiar nu mai are nevoie și îl folosește doar din milă. Probabil că Denis își va reveni într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, însă șansele ca acesta să-l mai găsească la FCSB sunt mici.

Cătălin Golofca
Ajuns la FCSB în a doua parte a anului trecut de la FC Botoșani, Cătălin Golofca nu a a rezistat decât 5 luni sub comanda lui Nicolae Dică. Dintr-un erou la Botoșani, Golofca a devenit rapid un jucător de bază la FCSB II, în Liga a 3-a.

Boldrin și De Amorim
Zmei la Giurgiu, cei doi au ajuns la FCSB și au fost de nerecunoscut. Între timp, aceștia au plecat în Turcia, acolo unde par a fi fost deja salvați de Marius Șumudică și Kayseryspor.

Frații Florin și Mihai Costea
Veniți în 2011 la Steaua după dezafilierea Craiovei, idolii tribunelor din Bănie au dezamăgit teribil. Primul a rezistat doar un sezon. Al doilea a plecat în 2015, însă a avut sezoane bune în care nu a prins minute.

Artiom Karamyan
Jucător de bază ani buni la Rapid și Poli Timișoara, Artiom a ajuns în 2010 la Steaua ca o uriașă speranță. Din păcate pentru el, l-a prins pe Mihai Stoichiță antrenor și nu s-a acomodat, fiind aruncat pe ușa din dos.

Gigel Coman
Un jucător care rupea norii la FC Național, a ajuns în 2005 la Poli Timișoara, acolo unde a continuat evoluțiile pozitive. În 2006 l-a luat Steaua, club la care a dezamăgit crunt și cariera lui s-a cam încheiat.

Mihăiță Pleșan
A fost privit ca o mare speranță a fostbalul românesc pe vremea când ”iubea” Universitatea Craiova. Apoi a devenit un ”trădător”, semnând pentru Dinamo. În afară de intrarea criminală la Arteta, într-un meci cu Everton (0-1) Pleșan n-a făcut mare lucru pentru ”câini”. În schimb, odată ajuns la Timișoara în 2005, jucătorul s-a mai revigorat, iar în 2007 l-a luat Steaua. Cum era și normal, aici s-a stins.

Janos Szekely
A fost un jucător mult peste media campionatului intern, însă doar când evolua la Oțelul Galați. Venit la Steaua, Szekely s-a topit precum un fulg de nea la 30 de grade.

Marius Croitoru
Un om de bază la FC Vaslui, Croitoru a venit la Steaua cu gândul de a se impune la mijlocul terenului. Din păcate, s-a impus doar pe banca de rezerve.

Valentin Bădoi
Era unul dintre cei mai constanți jucători ai Ligii 1 atunci când juca meci de meci la Rapid. Mulți au considerat că Steaua a dat lovitura atunci când l-a transferat, însă n-avea să fie așa, Bădoi ”murind” după acest transfer. A mai avut o tentativă la Poli Timișoara, însă foarte timid.

Pe lista jucătorilor care odată veniți la Steaua s-au stins mai putem include și alte nume, precum: Ciprian Marica, Adrian Neaga, Ovidiu Petre, Andrei Ionescu, Marius Onofraș, Marius Bilașco, Iulian Apostol, Laurențiu Marinescu, Ricardo, Stefan Nikolici, George Galamaz sau Tibi Bălan

Revista presei sportive, 09.05.2018: Trădarea anului: încă un ”câine” la FCSB; Neymar revine în Spania și Atletico nu re... UNA PE ZI! Lovitură cruntă pentru Cupa Mondială: cea mai sexy femeie din 2018 nu merge în Rusia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x