Antena Căutare

FCSB mai aruncă pe geam 5 milioane de Euro! Topul celor mai mari eșecuri ale lui Gigi Becali pe piața transferurilor

Fie că triumfă sau nu în Liga 1, iar în ultimele două sezoane nu a prea făcut-o, Steaua/FCSB s-a dovedit a fi în ultimii ani cam singura echipă care cheltuie bani importanți pe transferuri. Printre multiplele achiziții ale lui Gigi Becali, s-au numărat și unele falimentare, soldate cu pierderi uriașe din punct de vedere financiar.

Numai în ultimele 12 luni de zile, patronul FCSB a scos din buzunar sume uriașe pentru câțiva puști de la Viitorul Constanța. Atras de mirajul vânzării lui Nicolae Stanciu la Anderlecht, Becali i-a luat pe Florinel Coman și Dragoș Nedelcu în speranța vânzării lor mai departe pe zeci sau chiar sute de milioane de Euro.

Recent, după meciul de la Mediaș, Gigi Becali a revenit cu picioarele pe pământ și a început să vadă realitatea cruntă: cei doi nu au nicio legătură, deocamdată, cu fotbalul de clasă mondială

”Noi am câștigat meciul cu Gaz Metan datorită a trei jucători: Teixeira, Budescu și Pintilii. Ceilalți nu au jucat fotbal. CFR nu mă sperie, dar dacă noi jucăm în 3 jucători, n-ai cum să câștigi. Nu poți! CFR are același joc. Aștept o schimbare! Acum are altă motivare. O să mă duc să vorbesc cu ei înainte de meciul cu CFR Cluj. Nu e nevoie de prea multă motivare, dar mă duc.

Nu mai am încredere nici pentru meciul cu Lazio. Cum să nu fiu pesimist? Uneori vreau să mă las de fotbal când văd echipa. Coman 3 milioane, Nedelcu 2 milioane, păi, când dau atâția bani pe voi, alergați! Faceți ce face Pintilii! Asta o să-i zic lui Nedelcu, să se uite la Pintilii ce face. Nu face un pressing în terenul advers și are 20 de ani!” a spus Becali la o televiziune de sport.

Cele 5 milioane de Euro aruncate pe Nedelcu și Florinel Coman, doi fotbaliști modești din Liga 1, nu sunt singurele sume uriașe aruncate pe geam de Gigi Becali în ultimii ani. Iată alte mutări falimentare:

Denis Alibec, 2 milioane de Euro - câștig pentru Astra Giurgiu!
În 2016, FCSB plăteea circa 2 milioane de euro pentru a-l aduce pe Denis Alibec de la Astra Giurgiu. Adus ca o mare vedetă, atacantul nu a realizat nimic la FCSB, iar acum nimeni nu mai dă nici măcar 1 milion de Euro pentru el.

Mihai Costea, 1,5 milioane de Euro - Becali, păcălit de Mititelu!
Mihai Costea a fost doi dintre cei mai promiţători jucătorii ai fotbalului românesc din ultimii 10-15 ani, însă viața sa extra-sportivă i-a distrus cariera. FCSB l-a cumpărat în 2011 pentru 1,5 milioane de euro! A început în forţă, marcând de 6 ori în turul campionatului. În retur a urmat căderea. "Nilă" a intrat în dizgraţie după ce a început o relaţie cu o asistentă TV, iar evoluţiile sale au început să scadă dramatic. A mai înscris doar 3 goluri în ultimii doi ani în Liga 1, iar în 2015 a părăsit FCSB pe ușa din dos.

Janos Szekely - 1,5 milioane - câștig Oțelul!
În 2008, la Steaua ajungea un jucător la mare căutare în Liga 1 a acelor vremuri, Janoș Szekely. După puțin timp, Becali l-a luat și pe el în vizor: ”Eu îl dau afară din casa mea şi el nu vrea să plece? Asta e obrăznicie, e tupeu! Dacă vrea să rămână cu adevărat la Steaua, să vină mâine şi să spună că acceptă să îi reducem contractul la 150.000 de euro.”, spunea Becali despre jucătorul pentru care plătise 1,5 milioane de Euro.

Dayro Moreno 1,9 milioane de euro - câștig Once Caldas
Tot în 2008, Gigi Becali arunca o sumă uriașă și pe columbianul Dayro Moreno. După nici 50 de meciuri, sud-americanul a fost vândut de Becali pe o sumă mult mai mică.

Elton, 1,5 milioane de Euro - câștig Corinthinas
Cu un an înainte de Moreno și Szekely, la Steaua ajungea brazilianul ”de buzunar” Elton. Adus de ochii ”iscusiți” ai lui Mihai Stoica, bietul brazilian a fost prea ”circar” pentru gusturile lui Gigi Becali. ”Nu vreau circ pe stadion! L-am dat afară pentru că nu aveam ce face cu el! Ce jucător e Elton?!”, spunea patronul Stelei după ce a scăpat de favoritul lui Meme.

Când fotbalul devine rugby: Bourg Peronnas-Marseille 0-9 și Swansea-Notts County 8-1! Care sunt cele mai mari scoruri di... Revenire surpriză în Liga 1! După Cristi Tănase, un alt ex-stelist s-a întors în România. Cu cine va semna Andrei Prepel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x