Antena Căutare

Povești, povestiri, amintiri cu transferuri de la Steaua/FCSB! Gigi Becali spune că are ofertă de 14 milioane. În trecut a avut și 30! O singură dată a dat lovitura

În ciuda faptului că este datoare la capitolul trofee interne în ultimele sezoane, FCSB dispune de cel mai puternic și valoros lot din România, find an de an principala favorită la titlu în Liga 1. Gigi Becali este ”responsabil” de această situație prin transferurile de la Steaua/FCSB făcute în ultimii ani.

În ciuda faptului că este datoare la capitolul trofee interne în ultimele sezoane, FCSB dispune de cel mai puternic și valoros lot din România, find an de an principala favorită la titlu în Liga 1. Gigi Becali este ”responsabil” de această situație prin transferurile de la Steaua/FCSB făcute în ultimii ani.

Nebuniile financiare ale patronului FCSB au făcut ca la echipa din capitală să ajungă în ultimul deceniu cei mai valoroși jucători români de pe piața internă. Din trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat, la Steaua/FCSB au venit, pe sume importante, jucători de prim-plan din întrecerea internă, precum Mihai Costea, Ovidiu Petre, Janos Szekely, Cristi Tănase, Dayro Moreno, Nicolae Stanciu, Bogdan Stancu, Constantin Budescu, Dennis Man, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman sau Denis Alibec.

Recent, cu ultimele loturi de jucători transferați, Gigi Becali a intrat, în viziunea lui, în lumea bună a fotbalului. Transferul ultra-norocos al lui Nicolae Stanciu la Anderlecht pentru 10 milioane de Euro i-a dat aripi patronului FCSB. Astfel, în ultimii ani s-a deschis o cutie a Pandorei milioanelor, a zecilor și sutelor de milioane de Euro la care visează latifundiarul.

La un an după ce a prins lozul norocos cu Stanciu, Gigi Becali a scos pe piață un alt fotbalist de ”mare valoare”. Adus de la Astra Giurgiu pentru 2 milioane de Euro, Alibec a crescut la FCSB, în câteva luni, cât într-o viața, în viziunea șefului de la palat. Astfel, Becali i-a fixat rapid prețul: peste 15 de milioane! Cel puțin asta reiese din oferta refuzată în aprilie 2017:

"Am ofertă pentru Alibec de 15 milioane la ora asta. Ne dau 15. Dar nu îl dau până nu joc preliminariile Ligii Campionilor. Pe mine mă interesează să iau 40 de milioane din Champions League şi apoi să îl vând pe băiat pentru 15 milioane", a spus Becali

Între timp, dintr-un jucător de 15+ milioane, Alibec a devenit o rezervă de lux la FCSB. Astfel, la finele lui 2017, Gigi Becali recunoaștea că e gata să se despartă de fotbalistul pentru care a plătit celor de la Astra, în 2016, suma de două milioane de euro și a anunțat suma de transfer. Dacă în aprilie 2017, când Alibec rupea norii la FCSB, Becali spunea că ”nu pleacă nici pe 20 de milioane”, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Mai recent, chiar ieri seară, la o televiziune de sport, Becali a fost de o sinceritate dezarmantă și a recunoscut cât valorează Alibec: ”Acum câteva zile am cerut pe el 2,5 milioane şi nu mi-a dat nimeni. Am cerut preţul pe care l-am dat pe băiat şi nu au vrut să îmi dea” a spus patronul FCSB la digisport.

La câteva luni după ”cele 15 milioane refuzate pentru Alibec”, Gigi Becali a anunțat o altă ofertă de basm. În iulie 2017, Gigi Becali a declarat că a primit o ofertă colosală pentru transferul a 5 jucători la pachet de la o echipă. Șeful FCSB nu a vrut să spună numele echipei, însă a dezvăluit că a cerut 30 de milioane de euro în schimbul celor 5 jucători.

"Am primit o ofertă de la o echipă care vrea să transfere de la noi 5 jucători. Eu îi dau şi le-am cerut 30 de milioane de euro. Nu glumesc. Le-am spus că le dau răgaz până săptămâna viitoare ca să îmi pot face eu echipa. Nu pot să dau nume de jucători şi nici nu vă pot spune numele echipei. Dar oferta e cât se poate de reală, dar eu vreau 30 de milioane pentru ei", a declarat Gigi Becali

Cei 5 crai pentru care se oferea această sumă SF erau Denis Alibec, Harlem Gnohere, Constantin Budescu, Florin Tănase şi Gabriel Enache.

La acea dată, FCBS nu valora 25 de milioane, tot lotul, astfel că e greu de crezut că o astfel de ofertă a existat vreodată.

Din zona ofertelor din altă dimensiune face parte și cea ”primită” recent de FCSB pentru ”perla” Dennis Man: 14-15 milioane de Euro! Autorul ei, același Gigi Becali: "A fost o întrebare: ’Domne, jucătorul ăla cât costă?’. Le-a zis Meme că are clauză de 100 de milioane. ’Domne, nu ne înţelegem la 14-15 milioane?’. Eu nu negociez pentru Man şi Florinel Coman decât peste doi ani. Să îmi ofere şi 25 de milioane acum, nu îi dau", a spus patronul FCSB.

Dennis Man, un puști talentat de 19 ani, a explodat în ultimul sezon la FCSB, iar cota acestuia a ajuns de la 250,000 de Euro în iunie 2017, la 1,2 milioane de Euro în decembrie 2017.

Iar în lotul celor de la FCSB există și un fotbalist mai scump decât Neymar. Nu râdeți! E vorba de Florinel ”Mbappe” Coman: ”Coman poate valora peste 3 ani 400-500 de milioane. Pentru că e lumea nebună. Cer 300 de milioane pe Kane, păi cine e, mă, ăla, rachetă cosmică? Bine, e nevoie pentru asta şi de calificare în Champions League 2-3 ani. Întăresc echipa ca să pot să expun marfa la piaţă", a spus Becali, la DigiSport

BREAKING NEWS! Doliu în lumea fotbalului. Un internațional legitimat la clubul englez Wigan Athletic a murit la vârsta d... Transferul anului din Liga 1 ? Cristian Manea, fundașul dreapta al celor de la CFR Cluj, foarte aproape de un transfer l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x