Live acumiUmor - FINALA
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Fed Cup: România - Canada, lupta pentru Playoff-ul Grupei Mondiale! Programul meciurilor de sâmbătă și duminică. Sorana Cîrstea deschide balul

Naționala de Fed Cup a României joacă, în weekend, împotriva reprezentativei Canadei, pe teren propriu, turul I din cadrul Grupei Mondiale II a competiției. Tricolorele conduse de Florin Segărceanu au șansa calificării în Playoff-ul pentru Grupa Mondială principală.

Naționala de Fed Cup a României joacă, în weekend, împotriva reprezentativei Canadei, pe teren propriu, turul I din cadrul Grupei Mondiale II a competiției. Tricolorele conduse de Florin Segărceanu au șansa calificării în Playoff-ul pentru Grupa Mondială principală.

UPDATE: S-au tras la sorți meciurile de simplu și dublu din cadrul întâlnirii de Fed Cup dintre România și Canada. Iată programul:

SÂMBĂTĂ
- 13:00 Sorana Cîrstea - Carol Zhao
urmat de Irina Begu - Bianca Andreescu
DUMINICĂ
- 13:00 Irina Begu - Carol Zhao
urmat de Sorana Cîrstea - Bianca Andreescu
urmat de meciul de dublu Ana Bogdan/Raluca Olaru - Gabriela Dabrowski/Katherine Sebov

Pentru partida programată în perioada 10-11 februarie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, căpitanul nejucător Florin Segărceanu nu se va putea baza pe cea mai importantă jucătoare a României. Accidentată la Australian Open, Simona Halep, fost lider WTA, nu s-a recuperat la timp și a spus pas convocării pentru meciul contra Canadei.

Fără Halep, echipa României de Fed Cup se va baza pe Irina-Camelia Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (86 WTA) şi Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Probleme mult mai mari de lot au rivalele României din weekend. Cele mai bune jucătoare de tenis ale Canadei, Eugenie Bouchard (121 WTA) şi Francoise Abanda (126 WTA) nu fac parte din echipa convocată pentru meciul cu România, din primul tur al Grupei Mondială II a Fed Cup. Iată lotul Canadei:

- Carol Zhao este cea mai bine clasată jucătoare canadiană, aflându-se pe locul 143 în lume la simplu, iar aceasta este doar a doua sa prezenţă în lotul Canadei, după meciul din 2016 cu Belarus.
- Bianca Andreescu, jucătoare de origine română, a ajuns la al şaselea meci în Fed Cup, având un bilanţ excelent de 7 victorii şi un eşec. Andreescu ocupă în prezent locul 182 în clasamentul mondial.
- Katherine Sebov va reprezenta Canada pentru a cincea oară în Fed Cup şi se află pe 277 în clasamentul mondial de simplu.
- Gabriela Dabrowski, aflată pe locul 11 în ierarhia mondială de dublu, se află la a 10-a confruntare din Fed Cup. A câştigat recent titlul la Australian Open în proba de dublu mixt.

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială. România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.

Iată cum se prezentau România și Canada la ultima întâlnire, din 2015. De menționat că, la tricolore, și atunci a lipsit Simona Halep.

Echipa României: Irina-Camelia Begu (33 WTA simplu - 65 dublu, 24 ani), Alexandra Dulgheru (69 WTA simplu, 25 ani), Raluca Olaru (62 WTA dublu, 26 ani), Andreea Mitu (104 WTA simplu – 218 dublu, 23 ani).

Echipa Canadei: Eugenie Bouchard (7 WTA simplu, 21 ani), Gabriela Dabrowski (181 WTA simplu – 43 dublu, 23 ani), Francoise Abanda (260 WTA simplu – 442 dublu, 18 ani), Sharon Fichman (205 WTA simplu – 141 dublu, 24 ani).

foto: digisport.ro