Antena Căutare

Femeile in fotbal: Ei cu Carolyn Still, noi cu Geta Onu

Ceea ce parea ultimul bastion al barbatilor incepe sa fie cucerit de reprezentantele sexului frumos: in Anglia, tot mai multe femei se apropie de fenomen, spre bucuria barbatilor, care nu privesc acest lucru ca pe o incalcarea a teritoriului. La noi, echipele patronate de doamne se zbat in mediocritatea diviziilor C, iar patroanele par sa se fi adaptat foarte bine rigorilor unui fotbal suspect.

Mansfield Town a dat o certa lovitura de imagine cand a angajat-o ca manager pe frumoasa Carolyn Still. Blonda nu este prima conducatoare din fotbalul britanic. In 1993, Karren Brady s-a instalat in fruntea clubului Birmingham City desi la acea data avea doar 23 de ani.

Si in fotbalul nostru au existat femei conducator, insa prezenta lor a fost una temporara sau invaluita de suspiciuni. Astfel, in urma cu 3-4 ani, in divizia B activa Building Vanju Mare, echipa patronata de Mihaela Giuca. Oltenii chiar au evoluat doua sezoane pe municipalul Severinean. In 2009 echipa s-a desfiintat.

Un alt caz este cel al Getei Onu, patroana formatiei Atletic Club Universitar Arad. Echipa ei a fost singura care a retrogradat la finalul stagiunii trecute din Seria Vest a Ligii secunde (pentru ca Silvania Simleul Silvaniei si Minerul Lupeni s-au retras) dar doamna Onu a devenit celebra in urma acuzelor de tentativa de mita ce i s-au adus. La finalul sezonului 2008-2009, ACU se lupta cu Universitatea Cluj pentru a evita ultimul loc retrogradabil in C. Aradenii aveau nevoie de victorie in partida de pe teren propriu cu FC Bihor pentru a se salva, insa cei de pe Cris s-au impus atunci, fiind. se spune, stimulati financiar de oficialii clujeni dar si de viitorul investitor, Florian Walter. La pauza meciului, Geta Onu ar fi incercat sa intre in vestiarul oaspetilor si sa le promita acestora o suma importanta de bani pentru ca in repriza a doua echipa ei sa se impuna. In urma anchetei, patroana echipei de langa gara mica a Aradului a fost exclusa un an din fotbal, desi ancheta penala nu a confirmat suspiciunile.

Nu doar autoritatile au tratat in acest mod femeile din fotbal, ci si fostii selectioneri ai Romaniei. Daca in 2005 Anghel Iordanescu a refuzat sa primeasca o jurnalista la bordul aeronavei ce ducea Nationala in Armenia pe motiv ca aduce ghinion, pe 8 martie 2008, chiar de Ziua Femeii, Razvan Lucescu, pe atunci antrenor la FC Brasov, a trimis la cratita o arbitra de tusa, pentru ca a semnalizat eronat un offside la partida decisiva pe care cei de la poalele Tampei o jucau in Regie, cu Sportul Studentesc.

foto: dailymail.co.uk & gsp.ro

Cupa Davis: Romania vs Cehia, programul disputelor... Dorinel Munteanu e multumit: "Jocul imi da sperante pentru viitor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x