Antena Căutare

FIFA va testa la Campionatul Mondial al Cluburilor o noua metoda antidoping

Este vorba despre asa numitul pasaport sangivn, bazat pe diferenta dintre nivelul obisnuit al steroizilor si cel testat in timpul competitiilor.

Campionatul Mondial al Clubului este ocazia perfecta pentru FIFA de a testa o noua metoda de lupta impotriva dopingului. Este vorba de pasaportul sangvin. In prima etapa unui jucator i se testeaza nivelul de steroizi anabolizanti pentru a fi comparat ulterior cu cel din timpul competitiei.

Jucatorilor de la Barcelona, Santos si de la alte cinci cluburi ce vor participa la competitie intre 8 si 18 decembrie le va fi masurat, in saptamanile urmatoare, nivelul de steroizi prin controale inopinate. Astfel se va crea profilul (aceasta constituie prima etapa).

In perioada competitiei, jucatorii vor fi din nou testati anti-doping si acest al doilea nivel al anabolizantilor este comparat cu cel creat in prima etapa.

Metoda este inovativa pentru ca nu cauta o substanta interzisa in sangele sau urina sportivului ci se bazeaza pe diferenta intre nivelurile de steroizi.

Foto: Hepta

Mariana Bitang: „Daca pragul de 30 de ani pentru renta ramane, pierdem lotul pentru Olimpiada”... Abidal nu a semnat prelungirea contractului cu Barcelona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x