Antena Căutare

FIFA va testa la Campionatul Mondial al Cluburilor o noua metoda antidoping

Este vorba despre asa numitul pasaport sangivn, bazat pe diferenta dintre nivelul obisnuit al steroizilor si cel testat in timpul competitiilor.

Campionatul Mondial al Clubului este ocazia perfecta pentru FIFA de a testa o noua metoda de lupta impotriva dopingului. Este vorba de pasaportul sangvin. In prima etapa unui jucator i se testeaza nivelul de steroizi anabolizanti pentru a fi comparat ulterior cu cel din timpul competitiei.

Jucatorilor de la Barcelona, Santos si de la alte cinci cluburi ce vor participa la competitie intre 8 si 18 decembrie le va fi masurat, in saptamanile urmatoare, nivelul de steroizi prin controale inopinate. Astfel se va crea profilul (aceasta constituie prima etapa).

In perioada competitiei, jucatorii vor fi din nou testati anti-doping si acest al doilea nivel al anabolizantilor este comparat cu cel creat in prima etapa.

Metoda este inovativa pentru ca nu cauta o substanta interzisa in sangele sau urina sportivului ci se bazeaza pe diferenta intre nivelurile de steroizi.

Foto: Hepta

Mariana Bitang: „Daca pragul de 30 de ani pentru renta ramane, pierdem lotul pentru Olimpiada”... Abidal nu a semnat prelungirea contractului cu Barcelona...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x