Antena Căutare

Formula 1 / Briatore a scapat de suspendarea pe viata si poate reveni in F1

Fostul director al echipei Renault F1 Team, Flavio Briatore, se va putea intoarce in "Marele Circ", incepand cu 2013. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa retraga decizia de a-l suspenda pe viata pentru rolul pe care l-a avut in "Crashgate", scandalul ce a pornit de la planuirea unui accident intentionat al lui Nelson Pique Jr., la Marele Premiu al statului Singapore, in 2008, pentru a castiga Alonso.

De asemenea, FIA i-a redus si directorului tehnic, Pat Symonds, suspendarea de 5 ani.

Decizia forului automobilistic international de a reduce suspendarea celor doi are legatura cu faptul ca oficialii si-au revizuit atitudinea. Amandoi si-au asumat partea de vina avuta si si-au cerut scuze, aratand ca ar fi inteles greseala.

Briatore castigase, pe 5 ianuarie 2010, un proces intentat FIA la un tribunal din Franta, care considera nelegitima suspendarea si obliga FIA sa-i plateasca daune de 15.000. in cele din urma, FIA si Briatore s-au inteles, iar suspendare a fost redusa drastic.

"FIA a decis sa interzica orice functie detinuta in Formula 1 pana la 31 decembrie 2012, dar si in toate celelalte competitii inregistrate in calendarele FIA pana la sfarsitul sezonului 2011. De asemenea, FIA a abandonat orice masuri financiare sau legate de imagine rezultate din sedinta de pe 5 ianuarie 2010", a comunicat organul condus de Jean Todt.

Derby-ul Lazio - AS Roma ar putea fi reprogramat mai devreme... CFR Cluj - Dinamo 2-1/ Ardelenii joaca finala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x