Antena Căutare

Formula 1/ Pedro de la Rosa va evolua pentru echipa Sauber

Spaniolul Pedro de la Rosa (38 de ani), fost pilot de rezerva la McLaren-Mercedes timp de sapte ani, va evolua in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Formula 1 la echipa Sauber, unde va fi coechipier cu japonezul Kamui Kobayashi, informeaza autosport.com.

"Pedro a petrecut multi ani lucrand la cel mai inalt nivel in cadrul unei echipe de top. Noi, ca echipa, vom incerca sa beneficiem de experienta lui, ceea ce este valabil si pentru tanarul Kamui", a declarat Peter Sauber, finantatorul team-ului de la Hinwil.

Pilotul catalan nu a mai concurat in Formula 1 de la Marele Premiu al Braziliei, din 2006, cand l-a inlocuit pe columbianul Juan Pablo Montoya.

"Am crezut intotdeauna ca mi se va oferi din nou sansa de a concura. De cand numarul testelor a fost substantial redus, am muncit numai cu gandul de a reveni in competitie. Sunt bucuros de faptul ca voi evolua alaturi de Sauber, o echipa de baza in Formula 1 din 1993", a spus Pedro de la Rosa.

El a concurat de-a lungul carierei sale pentru echipele Jordan, Arrows, Jaguar si McLaren, luand startul in 72 de Grand Prix-uri si acumuland 29 de puncte. Cea mai buna performanta a sa o reprezinta locul doi ocupat in Marele Premiu al Ungariei, din 2006, cand pilota pentru McLaren-Mercedes.

Coechipierul spaniolului va fi japonezul Kamui Kobayashi, 23 de ani, care a fost angajat in decembrie 2009, dupa ce a debutat in sezonul trecut in Marele Circ, la Toyota.

Elvetianul Peter Sauber a preluat, in noiembrie 2009, echipa de Formula 1 BMW de la producatorul de automobile german. Compania BMW s-a retras la sfarsitul sezonului trecut din Formula 1, iar in 15 septembrie 2009 a anuntat ca va vinde echipa cu sediul la Hinwil (Elvetia) fondului de investitii Qadbak, insa tranzactia nu s-a finalizat.

Sauber va folosi motoare Ferrari in editia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1.

sursa:Mediafax
Patru zile pana la Barca!... Dinamovisti la marginea rapei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x