Fosta adversară a Nadiei Comăneci, învinsă pentru a doua oară! „Vrabia din Minsk” nu mai zboară, ci a ajuns să își vândă viața!

 
+3 click pentru
galerie

O fostă mare gimnastă a ajuns să se confrunte cu probleme financiare atât de mari, încât a fost nevoită să își amaneteze trecutul.

Oricât de ciudat ar suna, femeia nu a mai găsit altă soluție în afară de cea a vânzării medaliilor obținute.

Este vorba despre Olga Korbut sau „Vrabia din Minsk”, cea care i-a lăsat mască pe toți la Munich, în 1972 și apoi la Montreal, patru ani mai târziu. Nu a reușit s-o învingă pe Nadia Comăneci, dar tot a făcut senzație. 

Zbura ca o „vrabie din Minsk” pe aparate și executa mișcări amețitoare. Era cea mai de temut rivală a Nadiei, fiindcă uneori era greu să spui care e mai bună.

Așa de bune erau cele două, încât istoria nu le va putea uita:

Într-o zi era doar o puștoaică ded 17 ani, necunoscută. Apoi, peste noapte, a devenit celebră pretutindeni și a început să primească zeci de mii de scrisori de la fani.

„Era prea mult pentru mine! Nu mă așteptam, aproape că nu puteam face față”

Apoi, ceva din ea n-a mai lăsat-o să fie campioana de altădată. S-a măritat și și-a făcut un rost, cu o viață liniștită, departe de barele de antrenament, campionate și aplauzele fanilor.

Fosta gimnastă din Uniunea Sovietică are azi cetățenie americană și a dus o viață extrem de dificilă, după a ajuns chiar să fie acuzată de furt din magazine.

Datoriile au obligat-o să își vândă medaliile obținute la diferitele competiții sportive. Miile de ore din sălile de antrenament, loviturile și extenuarea s-au transformat în bani, prea puțini poate pentru toată munca depusă în copilărie.

Numai un campion știe ce simte atunci când își vinde medaliile.

Deși a negat că acesta ar fi motivul licitațiilor, fosta adversară a Nadiei a încasat zeci de mii de dolari, într-un timp în care ipotecile și datoriile o cam încolțeau. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe