Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Fotbalistul Abdelhak Nouri a părăsit spitalul şi este tratat acasă

Fotbalistul echipei Ajax Amsterdam Abdelhak Nouri, victima unui atac de cord în 2017, a părăsit spitalul după doi ani şi opt luni, fiind tratat acasă, a anunţat fratele jucătorului, Abderrahim, potrivit presei olandeze.

Mijlocaşul a suferit un atac de cord, la 8 iulie, în timpul meciului amical cu formaţia Werder Bremen, în cadrul stagiului de pregătire din Austria.

Nouri, atunci în vârstă de 20 de ani, a căzut pe teren în minutul 72. Jucătorului olandez i s-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar doctorii au utilizat şi defibrilatorul.

Abdelhak Nouri a fost transportat cu elicopterul la spital unde a fost plasat în comă artificială.

După acest atac de cord, jucătorul a rămas cu probleme ireversibile şi severe la creier.

Abderrahim Nouri spune că jucătorul se simte mai bine acasă, dar nu se poate mişca şi nici nu poate vorbi.

"Este bine. De când este acasă, îi este mult mai bine ca la spital. Este conştient de locul în care se află, este din nou într-un mediu familiar, cu familia lui. Nu mai este în comă. Doarme, mănâncă, dar nu se poate da jos din pat. În momentele bune, există o formă de comunicare, îşi mişcă sprâncenele. Dar rămâne în patul lui şi este foarte dependent de noi. Vorbim cu el ca şi cum nu ar fi bolnav. Îl includem în conversaţiile noastre şi ne uităm cu el la fotbal. Îţi dai seama că îi place foarte mult. De multe ori arată emoţii, uneori zâmbeşte. Asta ne face bine, te face să apreciezi cu adevărat un zâmbet", a declarat Abderrahim.

După accidentul suferit în iulie, unii specialişti au apreciat că jucătorului i s-a acordat cu întârziere primul ajutor şi din acest motiv a rămas cu probleme ireversibile.

Sursa : news.ro

Recomandari