Antena Căutare

Fotbalistul român care a luat 9, 96 la Bacalaureat! „A fost un examen de maturitate. Mă aşteptam să iau peste nouă, m-am pregătit foarte bine ”

Victor Robert Dican este fotbalistul care a dărâmat mitul „fotbaliștii nu știu carte”. Tânărul jucător al Universității Cluj Napoca a reușit să ia o notă fantastică la Bacalaureat, surprinzând pe toată lumea cu performanțele sale la învățătură

Victor Robert Dican este fotbalistul care a dărâmat mitul „fotbaliștii nu știu carte”. Tânărul jucător al Universității Cluj Napoca a reușit să ia o notă fantastică la Bacalaureat, surprinzând pe toată lumea cu performanțele sale la învățătură.

Dican a avut media 9,96, cu două note de 10, la Matematică şi Chimie, şi cu nota 9,90 la Română.

Când începe să vorbească îţi dai seama că are un vocabular destul de rar întâlnit într-o discuţie cu un tânăr sportiv. Nota 10 a fost mereu ceva obişuit pentru el şi a luat mereu premiul întâi la şcoală. ”Eu cred că BAC-ul a fost relativ accesibil pentru toţi copiii, atâta timp cât au depus un minim efortă să înveţe. A fost un examen de maturitate. Mă aşteptam să iau peste nouă, m-am pregătit foarte bine şi mereu mi-am dorit să ţin cartea la un nivel ridicat. Am fost premiant din clasa întâi, până în clasa a 12-a, când am fost şi şef de promoţie. Mereu am luat premiul întâi. Până în clasa a 11-a am fost la Colegiul Naţional “Matei Basarab”, Informatică, din Vâlcea, apoi în clasa a 12-a m-am mutat cu fotbalul la Avrig”, povesteşte puştiul care a impresionat la şcoală, înainte să o facă în fotbalul mare pentru liga2.prosport.ro.

Victor a crescut în Spania. Părinţii lui au plecat să muncească acolo şi tot acolo a început şi fotbalul. N-a avut părinţi care să lucreze în domenii pentru cei cu studii superioare, dar spune că sfaturile lor l-au ajutat enorm.

”Am plecat în Spania când aveam un an. Prima dată a plecat tata şi apoi am decis să plecăm cu toţii acolo. Am stat până la 8 ani. Tata lucra la o firmă de construcţii şi mama era brutăreasă. M-au ajutat foarte mult şi sfaturile lor, dar mi-au dat libertatea să fac ce să vreau. De la tata am pasiunea pentru fotbal, pasiunea pentru carte a venit de la sine. Mereu mi-a plăcut să învăţ lucruri”, a spus fotbalistul Universităţii Cluj pentru aceeași sursă.

FC Hermannstadt va disputa meciurile de pe teren propriu la Târgu Mureş... Federer și Nadal, evenimentul secolului în tenis: Joacă cu Bill Gates, în Cape Town...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x