Antena Căutare

Fotbalul englez n-a auzit de criza

Drepturile TV pentru perioada 2010-2013 vor depasi recordul de 1,7 miliarde de euro stabilit la precedenta licitatie, cea pentru 2007-2010.

Intr-o perioada in care auzim vorbindu-se de criza economica mondiala, ce loveste din toate colturile, fotbalul englez pare pe o alta planeta. Cel putin asa se desprinde din zvonurile care circula la Londra in jurul drepturilor tv pentru Premier League, ce urmeaza sa fie atribuite in zilele urmatoare. E vorba despre perioada 2010-2013, cea care vine dupa 2007-2010, cind respectivele drepturi au costat, in total, ametitoarea suma de 1,7 miliarde euro.

Modalitatile de atribuire sint extrem de riguroase. Nici un candidat nu stie daca in cursa exista alte firme rivale, cine sint ele si care e suma pe care ceilalti o ofera. Conform reglementarilor UE, drepturile nu pot fi detinute de o singura televiziune.

In numarul sau de ieri, "The Times" scrie ca actualul detinator al pachetului majoritar, Sky TV, ar fi depus luni o propunere de 1,4 miliarde de euro pentru a obtine 92 din cele 138 de partide ale sezonului, adica primele patru pachete, incluzind cele mai importante jocuri ale fiecarei etape. Informatia poate fi credibila, de vreme ce "Times" face parte din acelasi grup media, "News Corporation", detinut de Rupert Murdoch, ca si Sky TV.

Restul de meciuri sint disputate de irlandezii de la Setanta Sports, tot un "pay-tv", si de americanii de la ESPN, care spera astfel sa intre cu putere pe piata europeana. Se crede ca suma pusa la bataie de cele doua va depasi 500 de milioane de euro, astfel ca noul contract sa-l bata pe cel anterior.

Singura certitudine este achzitionarea de catre BBC, contra a 188 milioane de euro, a drepturilor de difuzare a rezumatelor din Premier League pe aceasta perioada.


gsp.ro
Gaz Metan l-a achizitionat pe Cristian Bud... Gigi a vazut meciul la GSPTV!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x