Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Fotbalul s-a reluat şi în Africa: Tanzania, prima ţară în care s-au jucat din nou meciuri, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus

Tanzania este prima ţară în care s-au jucat din nou meciuri, week-end-ul trecut, după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, informează lefigaro.fr.

Sâmbătă, echipa Young Africans, de 22 de ori campioană a Tanzaniei, a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Mwadui, în timp ce Costal Union şi Namungo au remizat, scor 2-2.

Duminică, Simba, liderul detaşat al campionatului la care participă 20 de echipe, a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat acasă, cu Ruvu Shooting, iar Azam a învins, pe teren propriu, cu 2-0, pe Mbao.

După 29 de etape, Simba este pe primul loc, cu 72 de puncte, urmată de Azam, 57 de puncte şi Young Africans, cu 54 de puncte (28 de jocuri).

Aceste patru meciuri sunt primele care s-au disputat după trei luni în această ţară din estul Africii şi au fost supuse unui protocol sanitar strict. Copiii şi susţinătorii în vârstă, consideraţi a fi cei mai vulnerabili la Covid-19, au fost interzişi pe stadioane. Suporterii prezenţi în tribune trebuie să poarte o mască, să se spele pe mâini cu gel sau săpun dezinfectant şi să se supună controlului temperaturii. Distanţarea fizică este obligatorie în tribune, iar vestiarele sunt dezinfectate înainte şi după fiecare meci.

De la apariţia Covid-19, toate campionatele africane s-au oprit, cu excepţia celui din Burundi, care nu a fost întrerupt.

Sursa : news.ro

Recomandari